19. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić čestitao Putinu 75 godina pobede nad fašizmom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i tom prilikom mu uručio pismo za predsednika Vladimira Putina, u kome mu čestita jubilarnih 75 godina od pobede nad fašizmom.

 

Predsednik Vučić u čestitki kaže:

 

„Dan pobede je jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva i simbol nepokornosti slobodarskog duha naših slavnih predaka.

 

Čast mi je što su naši narodi zajedno prošli teška iskušenja u plemenitoj misiji da oslobode svet od najvećeg zla dvadesetog veka, pregazivši strah i prezrevši smrt. Zato doveka imamo dužnost da čuvamo uspomenu na njihovu nadljudsku borbu, na strani pravde i istine.

 

Srbija, Rusija i svet su sada ponovo zajedno u borbi, ovaj put sa nevidljivim neprijateljem, korona virusom, koji ne zna za granice. Dozvolite mi da izrazim saosećanje zbog žrtava zarazne bolesti KOVID-19 u Rusiji i nadu za brz oporavak obolelih.

 

U isto vreme želim da Vam zahvalim što ste, u ovim trenucima najvećeg izazova za Vašu zemlju, iskazali brigu za Srbiju. Hvala Vam na ljudskoj i državničkoj solidarnosti, koju ste pokazali upućivanjem velikodušne medicinske pomoći i tima Oružanih snaga Ruske Federacije. Za nas je to potvrda Vašeg ličnog odnosa prema Srbiji, kao i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva naših dveju zemalja. Naši odnosi se temelje na poštovanju, razumevanju i uzajamnoj podršci, što pokazuje i aktivna podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na kojoj smo iskreno zahvalni“, navodi se u čestitki predsednika Vučića predsedniku Putinu, uz želje da nastavi da ostvaruje planove za budućnost Rusije, obezbeđujući joj siguran put napretka.

 

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio na pismu i naveo da će Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, biti dostojanstveno obeležen, kao i to da Ambasada Ruske Federacije, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i gradskim vlastima u Beogradu, priprema niz manifestacija, u skladu sa okolnostima.

 

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

 

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, posebno o Kosovu i Metohiji.

 

Related posts

Brnabić: Srbija stigla do dva miliona vakcinacija

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorima Kvinte i Fabricijem

Zorana Stekovic

Evo kako Pančevci poštuju zabranu kretanja

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija