28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Vrtići za decu zaposlenih roditelja

Vrtići u Srbiji, posle skoro dva meseca pauze, počinju sa radom u ponedeljak, 11. maja. U vrtićima Predškolske ustanove „Dečja radost“ iz Pančeva, od ponedeljka kreću 573 mališana.

Upis mališana u Predškolsku ustanovu „Dečja radost“ protiče u najboljem redu. Prema rečima Tatjane Božić, gradske većnice za obrazovanje, trenutno ima oko 850 prijava.

Svaki roditelj dobije svoj  broj i može da prati dokle je upis stigao i koliko će bodova imati. Kada se upis završi, biće pozvani roditelji ako je potrebno da dostave naknadno dokumentaciju.

U prvi razred osnovne škole, ukupno je do sada prijavljeno 1050 učenika, ističe Božić.

– 643 učenika za 10 gradskih škola, ukjučujući školu za osnovno i srednje vaspitanje „Mara Mandić“ i 407 učenika u 9 škola u naseljenim mestima.

Od 11. maja počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama, a njihov rad će biti organizovan na najbolji mogući način.

– Ukupno imamo 573 učenika koji kreću 11 maja u vrtiće. Sve mere zaštite su preuzete. Deci će se meriti temperatura pri dolasku u vrtić. Vaspitači u izvršili preglede, a deca će od pedijatra morati imati uverenje da su dobrog zdravstvenog stanja.Kada su u pitanju osnovne škole, otvaraju se produženi boravci za sada su otvaranje prodženog boravka najavile 4 škole.

Preduzete su sve neophodne mere zaštite radi bezbednog boravka dece u vrtićima. Sve prostorije su temeljno očišćene i izvršena je dezinfekcija igračaka ističe Božić

Related posts

U TOKU SASLUŠANJA U MUP-u: Pokrenuta opsežna i detaljna istraga povodom ŠPIJUNIRANJA predsednika Vučića!

Nikoleta Dragaš

Vučić: Prosečna plata već u martu bi mogla biti 540 evra

Jelena Belić

HITAN SASTANAK DRŽAVNOG VRHA! Vučić sa najbližim saradnicima o HARADINAJEVOJ OSTAVCI!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija