27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Vrtići za decu zaposlenih roditelja

Vrtići u Srbiji, posle skoro dva meseca pauze, počinju sa radom u ponedeljak, 11. maja. U vrtićima Predškolske ustanove „Dečja radost“ iz Pančeva, od ponedeljka kreću 573 mališana.

Upis mališana u Predškolsku ustanovu „Dečja radost“ protiče u najboljem redu. Prema rečima Tatjane Božić, gradske većnice za obrazovanje, trenutno ima oko 850 prijava.

Svaki roditelj dobije svoj  broj i može da prati dokle je upis stigao i koliko će bodova imati. Kada se upis završi, biće pozvani roditelji ako je potrebno da dostave naknadno dokumentaciju.

U prvi razred osnovne škole, ukupno je do sada prijavljeno 1050 učenika, ističe Božić.

– 643 učenika za 10 gradskih škola, ukjučujući školu za osnovno i srednje vaspitanje „Mara Mandić“ i 407 učenika u 9 škola u naseljenim mestima.

Od 11. maja počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama, a njihov rad će biti organizovan na najbolji mogući način.

– Ukupno imamo 573 učenika koji kreću 11 maja u vrtiće. Sve mere zaštite su preuzete. Deci će se meriti temperatura pri dolasku u vrtić. Vaspitači u izvršili preglede, a deca će od pedijatra morati imati uverenje da su dobrog zdravstvenog stanja.Kada su u pitanju osnovne škole, otvaraju se produženi boravci za sada su otvaranje prodženog boravka najavile 4 škole.

Preduzete su sve neophodne mere zaštite radi bezbednog boravka dece u vrtićima. Sve prostorije su temeljno očišćene i izvršena je dezinfekcija igračaka ističe Božić

Related posts

ZELENOVIĆ SPREMA VELIKU KRAĐU IZBORA U ŠAPCU! Skandaloznom prevarom pokušava da ostane na vlasti uprkos volji građana!

Jelena Obradović

Ministar Udovičić čestitao odbranu titule prvaka sveta para atletičaru Željku Dimitrijeviću

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija