6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Premijerka pozvala poslanike da ukinu vanredno stanje

Nema razloga da u Srbiji više postoji vanredno stanje, rekla je premijerka Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije, na kojoj su poslanici nakon incidenta koji je Boško Obradović napravio na početku zasedanja, počeli raspravu o ukidanju vanrednog stanja, koje je uvedeno 15. marta.

Brnabićeva je kazala da su se, prema mišljenju struke, stvorili svi uslovi da se ukine vanredno stanje.

“Uslov je bio da više od sedam dana imamo manje od pet odsto zaraženih u odnosu na broj zaraženih. Taj uslov je ispunjen, od 28. aprila mi smo ispod pet odsto”, rekla je Brnabić. Ona je pozvala poslanike da ukinu vanredno stanje i da ono ne ostane ni dan duže nego što je to neophodno.

“Nećemo ukidati Krizne štabove, oni će nastaviti da rade, nastavićemo da testiramo građane da bismo obezbedili punu sigurnost i da radimo prevenziju za eventualni drugi talas epidemije”, istakla je Brnabićeva.

Premijerka je najavila da će na sledećoj sednici Kriznog štaba biti jasno određene mere pod kojima će građani ulaziti u Srbiju iz inostranstva, a da ne budu u karantinu.

“Izaći će u petak ili u ponedeljak sa jasnom prepoukom. Razmišljamo da će dokaz biti ili negativan test na koronu koju je osoba prethodno uradila u zemlji iz koje dolazi ili ćemo mi raditi test”, rekla je Brnabićeva.

Skupština Srbije na današnjoj sednici razmatra Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, koji je podnela vlada, a sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Related posts

PU Pančevo: Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da vode računa i budu savesni!

Mica Milakov

Partizanova nova filijala je bivši ŠAMPION ABA lige – Vršac

Mica Milakov

Pančevo pomaže građanima da uvedu gas u domaćinstvo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija