27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Evropska unija i Zapadni Balkan upućeni jedni na druge

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Uoči popodnevnog videokonferencijskog Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, predsednik Vučić i predsednik Mišel su se saglasili da se, i u uslovima pandemije KOVID-19, pokazalo da su Evropska unija i Zapadni Balkan upućeni jedni na druge. Predsednik Vučić je zahvalio na značajnoj pomoći EU stanovnicima Srbije, dok je predsednik Mišel istakao solidarnost koju je Srbija pokazala uputivši pomoć stanovnicima Italije i pomažući u regionu Zapadnog Balkana.

Evropski zvaničnik je rekao da je Evropska unija posvećena evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i daljem jačanju i intenziviranju svoje podrške političkim, ekonomskim i društvenim reformama u regionu. Evropska unija je izdvojila 3,3 milijarde evra za pomoć regionu, imajući u vidu i posledice KOVID-19 po privrede Zapadnog Balkana, saopštio je predsednik Evropskog saveta.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o sledećim koracima na evropskom putu Srbije. Predsednik Vučić je rekao da Srbija nastavlja proces reformi s ciljem pridruženja Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić i predsednik Mišel su razgovarali i o regionalnoj situaciji, naglašavajući opredeljenost Srbije za politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

Related posts

Brnabić na komemoraciji u Jajincima: Srbija je zemlja pobednik, plamen slobode živi večno

Zorana Stekovic

Dilan Prašović spreman za meč karijere

Nikola Toadjer

Srbija u Briselu otvara poglavlje 4

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija