13. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Evropska unija i Zapadni Balkan upućeni jedni na druge

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Uoči popodnevnog videokonferencijskog Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, predsednik Vučić i predsednik Mišel su se saglasili da se, i u uslovima pandemije KOVID-19, pokazalo da su Evropska unija i Zapadni Balkan upućeni jedni na druge. Predsednik Vučić je zahvalio na značajnoj pomoći EU stanovnicima Srbije, dok je predsednik Mišel istakao solidarnost koju je Srbija pokazala uputivši pomoć stanovnicima Italije i pomažući u regionu Zapadnog Balkana.

Evropski zvaničnik je rekao da je Evropska unija posvećena evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i daljem jačanju i intenziviranju svoje podrške političkim, ekonomskim i društvenim reformama u regionu. Evropska unija je izdvojila 3,3 milijarde evra za pomoć regionu, imajući u vidu i posledice KOVID-19 po privrede Zapadnog Balkana, saopštio je predsednik Evropskog saveta.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o sledećim koracima na evropskom putu Srbije. Predsednik Vučić je rekao da Srbija nastavlja proces reformi s ciljem pridruženja Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić i predsednik Mišel su razgovarali i o regionalnoj situaciji, naglašavajući opredeljenost Srbije za politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

Related posts

Položeni venci povodom godišnjice bombardovanja kineske ambasade

Jelena Belić

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Palestine

Zorana Stekovic

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj 10 od 7 do 20 sati

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija