15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Čestitka predsednika gardistima povodom Dana jedinice

Garda Vojske Srbije danas proslavlja Dan jedinice. Tim povodom, čestitku im je uputio predsednik Republike i vrhovni komandant Aleksandar Vučić.

U čestitki predsednika Republike navodi se da je Garda, nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 190 godina, a zahvaljujući izuzetnoj stručnosti i profesionalnosti, stekla renome elitne jedinice.”Nepuna dva veka dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojske čuvate stečeni ugled. Profesionalnim izvršavanjem zadataka i konstantnim usavršavanjem, iz godine u godinu, znatno unapređujete vojni protokol za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinosite očuvanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije”, piše u čestitki.

Vučić navodi da samo najbolje jedinice Vojske Srbije mogu biti nosioci najviših odličja Republike Srbije, a da “pripadnici Garde sa ponosom i čašću nose odlikovanje za izuzetne zasluge i postignute rezultate u svim oblastima života i rada”.

“Siguran da ćete profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i u predstojećem periodu dokazati i pokazati ko može biti pripadnik ove naše najstarije reprezentativne jedinice, čestitam vam praznik”, zaključuje predsednik Republike.

Related posts

Deo Dolova bez vode

Zorana Stekovic

Promocija gimnazijskog IT smera u Savinoj školi

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin: Po tehnici i kvalitetima pripadnika RV i PVO je rame uz rame sa kolegama u svetu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija