17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Čestitka predsednika gardistima povodom Dana jedinice

Garda Vojske Srbije danas proslavlja Dan jedinice. Tim povodom, čestitku im je uputio predsednik Republike i vrhovni komandant Aleksandar Vučić.

U čestitki predsednika Republike navodi se da je Garda, nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 190 godina, a zahvaljujući izuzetnoj stručnosti i profesionalnosti, stekla renome elitne jedinice.”Nepuna dva veka dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojske čuvate stečeni ugled. Profesionalnim izvršavanjem zadataka i konstantnim usavršavanjem, iz godine u godinu, znatno unapređujete vojni protokol za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinosite očuvanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije”, piše u čestitki.

Vučić navodi da samo najbolje jedinice Vojske Srbije mogu biti nosioci najviših odličja Republike Srbije, a da “pripadnici Garde sa ponosom i čašću nose odlikovanje za izuzetne zasluge i postignute rezultate u svim oblastima života i rada”.

“Siguran da ćete profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i u predstojećem periodu dokazati i pokazati ko može biti pripadnik ove naše najstarije reprezentativne jedinice, čestitam vam praznik”, zaključuje predsednik Republike.

Related posts

72. specijalna brigada: Razaranje i ubijanje nećemo zaboraviti

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić sazvao hitan sastanak, pogoršana situacija u regionu

Jasmina Petkovic

Grad Pančevo sprema još jednu poslovnu zonu za investicije

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija