27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

U KCV se od Covid 19 infekcije leči 38, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent

Trend opadanja broja novoobolelih od Covid 19 infekcije U AP Vojvodini se nastavlja, uz istovremeno smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid 19 infekcije u ovom trenutku leči 38, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, u KCV su na mehaničku ventilaciju priključena tri, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, otvorenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno se nalazi 38, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 36 pacijenata.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid 19 infekcije se leči sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih, a time i konačne pobede nad epidemijom virusa Covid 19, na teritoriji cele AP Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

Related posts

Selaković PS: Aktiv žena Pokreta socijalista oštro osuđuje napad na novinarku “Informera”

Branislava Grčić

Polaganjem venaca odata počast oslobodiocima od fašizma na Trgu ruskih kadeta u Beloj Crkvi

Nikola Toadjer

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila napad ROSU na meštane Štrpca

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija