27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Pančevo uz preduzetnike: Kako je Jadranka Srđenović kupila opremu za kozmetički salon

Jadranka Srđenović iz Pančeva je preduzetnica koja je zahvaljujući novcu dobijenom na konkursu Grada Pančeva za samozapošljavanje osnovala kozmetički salon i kupila jednu mašinu neophodnu za kozmetičke tretmane lica.

“Sredstva neka sam imala i onda sam čula za grad da oni doniraju subvencije za samozapošljavanje. Tu sam podnela zahtev i dobila sam 380.000 dinara koja sam uložila u jednu mašinu da mi malo pomogne u kozmetičkom salonu. To je jedna specijalna mašina za vršenje kozmetičkih tretmana.Za vreme vanredne situacije ja nisam radila. Od početka marta, možda samo prvu nedelju u martu sam radila. Bila sam kod kuće, nisam imala nikakva primanja” rekla je Jadranka Srđenović.

Kao i drugi kozmetički i frizerski saloni, ni Jadrankin salon nije radio od marta. Ponovo je počela da radi 28. aprila.

“U ovim novim uslovima svaka mušterija, kao i pre, mora da se najavi, jer ja imam jedan na jedan.
Novi početak rada ne donosi ništa ekstra za nas, pošto mi smo inače, ja sam inače nosila rukavice kad radim sa mušterijom. Nosila sam maske dok radim sa mušterijama. Jedina je razlika kad ulazi mušterija unutra dezinfikujem im ruke, noge, svi moraju da nose maske, ne moraju da nose rukavice, pošto ako rade nokte ne mogu da nose rukavice, ali uglavnom pridržavamo se svih mera koje je krizni štab doneo” ocenila je Srđenović.

Grad Pančevo svake godine kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja obezbeđuje određenu sumu novca za realizaciju mere samozapošljavanja. Kroz tu meru u 2019. godini izdvojeno je 10 miliona dinara. Taj novac je iskorišćen da 23 preduzetnika započnu svoj posao. U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici mogu da dobiju do 500 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla.

Related posts

Gradski odbor SNS Pančevo čestita Badnji dan i Božić

Mica Milakov

U Srbiji nema zaraženih koronavirusom

Zorana Stekovic

Vučić: Putujem na sahranu u Podgoricu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija