23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Mihajlović: Od septembra 2021. brzom prugom do Novog Sada

Zorana Mihajlović je tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta “Kineskih železnica”, rekla da će se u toj laboratoriji upravljati brzom prugom.
Zorana Mihajlović tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta Foto: T

Na deonici brze pruge od Beograda do Novog Sada, koja će biti završena u septembru 2021. godine, vozovi će saobraćati 200 kilometara na sat, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta “Kineskih železnica”, rekla da će se u toj laboratoriji upravljati brzom prugom.

Laboratorija se nalazi u bivšoj poslovnoj zgradi Simensa – Belgrade Office Park na Novom Beogradu.

“U julu ćemo imati urađen desni kolosek pruge između Beograda i Stare Pazove (na kojoj rade Kinezi), a do kraja godine će biti završena cela deonica i njeno testiranje će trajati do marta. Deonica između Stare Pazove i Novog Sada (na kojoj rade Rusi) biće završena krajem avgusta ili početkom septembra”, rekla je Mihajlović.

Related posts

Vučić: Autoput Ruma – Šabac za tri godine

Aleksandra Miloševska

Vučić i Popa: Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Titula akademika ne može da napravi čoveka od bednika kakav je Teodorović

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija