8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Mihajlović: Od septembra 2021. brzom prugom do Novog Sada

Zorana Mihajlović je tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta “Kineskih železnica”, rekla da će se u toj laboratoriji upravljati brzom prugom.
Zorana Mihajlović tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta Foto: T

Na deonici brze pruge od Beograda do Novog Sada, koja će biti završena u septembru 2021. godine, vozovi će saobraćati 200 kilometara na sat, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta “Kineskih železnica”, rekla da će se u toj laboratoriji upravljati brzom prugom.

Laboratorija se nalazi u bivšoj poslovnoj zgradi Simensa – Belgrade Office Park na Novom Beogradu.

“U julu ćemo imati urađen desni kolosek pruge između Beograda i Stare Pazove (na kojoj rade Kinezi), a do kraja godine će biti završena cela deonica i njeno testiranje će trajati do marta. Deonica između Stare Pazove i Novog Sada (na kojoj rade Rusi) biće završena krajem avgusta ili početkom septembra”, rekla je Mihajlović.

Related posts

Jedinstvena evidencija o državljanima Srbije prvi put u elektronskom obliku

Nikoleta Dragaš

U TOKU SASLUŠANJA U MUP-u: Pokrenuta opsežna i detaljna istraga povodom ŠPIJUNIRANJA predsednika Vučića!

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 69 novozaraženih korona virusom

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija