2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vučić u razgovoru s Gebrejesusom pohvalio zalaganje SZO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom.

Predsednik Vučić je pohvalio zalaganje Svetske zdravstvene organizacije i istakao da je Srbija poštovala smernice ove organizacije i da je veoma zadovoljan rezultatima postignutim u borbi protiv virusa i zaštiti stanovništva od zaraze virusom KOVID-19.

Generalni direktor SZO Gebrejesus obećao je podršku Srbiji za realizaciju projekta Održiva proizvodnja serološkog ELISA testa na antitela prema SARS–KOV–2 virusu u Srbiji.

Svetska zdravstvena organizacija pokrenula je ovaj projekat u saradnji sa UNDP u cilju novih inovativnih rešenja ili repliciranja rešenja koja postoje u drugim delovima sveta za zaštitu pružalaca usluga i nege od KOVID-19, kako bi svela na minimum rizik prenošenja korona virusa i otklonila posledice infekcije.

Predviđeno je da u Srbiji nosioci projekta budu Hemijski fakultet i Institut za primenu nuklearne energije, u saradnji sa dva partnera – Institutom za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ i Kliničkim centrom Srbije.

Generalni direktor Gebrejesus pohvalio je rezultate koje je Srbija postigla u borbi protiv KOVID-19 i naglasio da će SZO nastaviti da pomaže Srbiji, kako kroz ovaj projekat, tako i u budućem zalaganju za unapređenje zdravstvenog sistema.

Related posts

Mile Isaković: Vujović u nedostatku sportskog angažmana traži politički pod okriljem Dragana Đilasa

Jasmina Petkovic

Poginuli Kobi Brajant i njegova ćerka

Mica Milakov

Vučić i Stoltenberg: Mir i stabilnost od najvećeg interesa

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija