30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić u poseti 3. raketnom divizionu

“Danas sam posebno ponosan što se nalazim u 3. raketnom divizionu 250. raketne brigade. Ovo je herojska brigada, koja je na današnji dan pre 21 godinu oborila F-16. Mi smatramo da je to slavna, herojska prošlost. Danas se nalazimo u Jakovu gde možete da vidite najsavremenije protivavionsko oruđe koje je u našem vlasništvu”, napisao je predsednik Vučić na Instagram progfilu “Budućnost Srbije”.

Aleksandar Vučić obišao je danas u vojnim hangarima u Jakovu naše najmodernije i najsavremenije protivavionsko oruđe, sistem Pacir S, koje je, kako je rekao, prvi put u našem vlaništvu.
“Mogli ste ranije da ga vidite, dok nije bilo u našem vlasništvu, dok je sada u našim rukama i naši momci su za taj sistem obučeni. To je rezulatat izuzetno dobre saradnje sa Ruskom Federeacijom”, rekao je Vučić tokom obilaska pripadnika 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.
Vučić je istakao da je Pancir S sistem koji gađa na 15 km visine, 20 km daljine i ima mogućnost ispaljivanja 12 raketa, kao i da može da gađa četiri cilja u istom trenutku..
“Ima i istovremeno mogućnost da gađa sa dva protivavionska topa od 30 milimmetara, može da gađa i dronove i ciljeve na zemlji. To je izuzetno efikasan sistem. Rekli su mi i Mojsilović i drugi da smo danas neuporedivo ili bar 10 puta snažniji nego tada što smo bili”, kaže Vučić.

Vučić je najavio da ćemo u oktobru napraviti do sada najveću vežbu ratnog vazduhoplovstva na Pešteru, gde će biti predstavljeno sve što imamo od naših protivazdušnih sistema i naših.

“Pokazaćemo ogromnu snagu i ono sto niste do sada mogli da vidite. Pirpemamo se za oktobar. Srbija je respektabilna vojna sila u skladu sa brojem ljudi i teritorijom, ali i neuporedivo snažnija nego ranije”, istakao je Vučić.

Dodaje da se mi svojim junacima ponosimo.

“Rekao mi je brigadni genral Radivođević da su se u ovoj krizi mladi vojanici pokazali izvanrednim i da čak 80 odsto njih želi da ostane u Vojsci Srbije, što to je velika stvar i novost za nas. Uveren sam da ćemo imati još bolju popunu za prvu i drugu brigadu, treća i četvrta su nam izvrsne brigade. Vojska je uradila odličan i ogroman posao totkom epidemije”.

Vučić je uveren da su još jednom opravdali povrenje koje naš narod ima u vojsku i zahvalio im na tome.

Related posts

Opština Gračanica i kompanija “Mocart” nastavljaju da pomažu ugroženim porodicama

Mica Milakov

VASILJEVIĆ: Vučića je juče došlo da pozdravi pola sela – To je nešto što ne može da se naruči ili odglumi

Mica Milakov

Vakcina ima dovoljno i dostupna je građanima svakodnevno

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija