28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić sutra popodne sa predstavnicima stranaka o izborima

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa predstavnicima političkih stranaka, a tema sastanka, kako se očekuje, biće pitanje nastavka izbornih radnji i održavanja izbora.

Prema informacijama Tanjuga, sastanak će biti održan posle podne, u 17 sati.

Predsednik je juče rekao da postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora, koji se moraju poštovati.

On je podsetio da su izbori bili planirani za kraj marta, i da su jednom već pomereni do kranjeg datuma koji ustav poznaje, te ukazao da bi sada dalje odlaganje značilo da se mandat skupštine produžava mimo Ustava i zakona, odnosno da se zemlja uvodi u diktaturu.

Pojedine stranke opozicije tražile su, podseća, odlaganje izbora još u decembru, januaru, kada su, kako navodi, kod njega tim povodom dolazili razni evropski posrednici, iako su izbori bili planirani za početak marta.

A, onda se dogodila epidemija kovida 19, kada su, kaže, govorili kako im sve odgovara, jer je narod nezadovoljan, u kućama sve vreme…

“To mogu da iskoriste i pobede bez problema. Šta da radimo, da čekamo dok ne budu mislili da sigurno mogu da pobede? To više nema nikakvog smisla”, rekao je Vučić.

Prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, a tada su se saglasili da se izbori, rapisani 4. marta, prekidaju, da više ne teku nikakve izborne radnje i da više nema nikakvih izbornih blokova do daljnjeg.

Related posts

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena donirali su milion evra za kupovinu respiratora i medicinske opreme u borbi protiv korona virusa u Srbiji.

Jasmina Petkovic

Kineski portal “Choice” o uspehu spoljne politike naše zemlje!

Nikola Toadjer

HULIGANI PRAVE HAOS I U NOVOM SADU! Demolirali prostorije Srpske napredne stranke!

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija