27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Vrtići u Pančevu spremni za mališane

Početak rada svih vrtića očekuje se 11. maja. To praktično znači da Predškolska ustanova „Dečja radost“ počinje sa radom. Biće organizovana posebna pravila i uslovi koji će roditelji morati da ispune.

U Pančevu je u toku dezinfekcija vrtića koju sprovodi Higijena. Istovremeno Zelenilo uređuje sva dvorišta. Mališani će moći u vrtić ukoliko oba roditelja dođu sa potvrdama da su zaposleni i da u suštini nema ko da čuva decu. Biće organizovan je pregled kod pedijatra. Roditelji će biti blagovremeno obavešteni o terminima odvođenja deteta kako se ne bi stvarala gužva. Nakon toga, sa potvrdom da je zdravo, dete može da krene u vrtić

“Na vratima vrtića dočekuju ih medicinske sestre sa bezkontaktnim toplomerom. Detetu se meri temperatura. Dete ide u toalet, pere ruke i sestra ga vodi u svoju matičnu sobu kod matičnog vaspitača. Isto takav proces jeste prilikom dolaženja roditelja po dete, znači odvođenja iz vrtića i roditelj će uvek imati informaciju i od sestre kojoj predaje dete, kako je dete provelo taj dan, kako se uklopilo” izjavila je Snježana Đurić direktorka PU “Dečja radost”.

Dezinfekcija će biti na visokom nivou, s obzirom da su svi nadležni, od predškolske ustanove, pa do komunalnih preduzeća, preduzeći sve neophodne mere kako bi i zasposleni i deca bili maksimalno zaštićeni.

“Biće pojačana dezinfekcija s tim da isto tako igračke, meke igračke, igračke koje ne mogu i određeni predmeti koji ne mogu da se dezinfikuju neće biti na dohvat ruke deci. Njih ćemo trenutno, dok ne prođe sva ova situacija, skloniti, ali ima drugih sadržaja, aktivnosti kojima će vaspitači raditi kao što su radili do sada onlajn vaspitno-obrazovni rad” rekla je Snježana Đurić.

“Javno-komunalno preduzeće od samog uvođenja vanrednog stanja krenulo da se bavi poslovima dezinfekcije svih javnih objekata i mi smo na poziv gradskog Štaba za vanredne situacije danas pristupili i počeli sa obavljanjem dezinfekcije vrtića koje očekujemo da počnu da rade od 11. Maja.Javno-komunalno preduzeće “Higijena” će u saradnji sa “Dečjom radosti” proći sve vrtiće na teritoriji grada Pančeva i dezinfikovati ih kako bi bili spremni da dočekaju decu od 11. maja” poručio je Aleksandar Stevanović,  direktor JKP “Higijena”.

” Zelenilo” u okviru svojih delatnosti kao što znate, za otvaranje vrtića postoje.U okviru vrtića su zelene površine. Mi to održavamo. Krenuli smo sa Koteža 2, vrtić “Bajka” uređujemo. Nakon toga prelazimo na sve ostale vrtiće u gradu. Sledećih četiri do pet radnih dana mi ćemo završiti sve vrtiće što se tiče naših zadataka” ocenio je Danilo Bjelica direktor Zelenila.

Predškolska ustanova „Dečja radost“ ima 120 grupa i 2.780 upisane dece. Situacija je trenutno takva da će vrtići primati isključivo decu čiji roditelji rade i nemaju drugu mogućnost čuvanja deteta niti zbrinjavanja.

Related posts

Vučević: Gospođo Pešić, ostavili ste pustoš, a ne sećate se toga!

Jasmina Petkovic

Turnir u čast Zorana Madževskog okupiće oko 300 mališana

Aleksandra Miloševska

U toku čišćenje Ponjavice kod Banatskog Brestovca

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija