18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Uložili smo mnogo u opremu, jer se brinemo za živote naših građana

1Srbija će zahvaljujući donaciji Norveške i EU dobiti 120 respiratora i 100 posebnih monitora za borbu sa kovidom19, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je Srbija spremna za eventualni drugi talas epidemije.

On je, na primopredaji u magacinu “Milšpeda”, rekao da danas stiže 50 respiratora i 100 monitora, kao i da će stići kasnije još 70 respiratora.

Potrebna koordinacija na globalnom nivou u borbi sa kovidom

Trudimo se da na sve načine pomognemo kome god možemo u ovim izazovnim i teškim vremenima, kao i Srbiji i drugim zemljama u regionu, da se izbore sa virusom kovid19, izjavio je danas ambasador Norveške Jern Eugene Jelstad.

Norveška i EU donirale su Srbiji medicinsku opremu neophodnu za borbu virusa u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Fabrici: Paralelno ćemo raditi plan za oporavak Z. Balkana

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici istakao je danas da će na predstojećem video Samitu EU-Zapadni Balkan biti reči o planu za podsticanje privrede, te najavio da će plan za region biti izrađen paralelno sa planom za samu EU.

Fabrici je, upitan da li će na predstojećem Samitu biti reči i o pomoći regionu u okviru daljih evropskih integracija, naglasio da će na tom skupu, na kojem će Srbiju predstavljati predsednik Aleksandar Vučić, biti razgovarano pre svega o aktuelnoj situaciji i načinu kako da se izborimo sa pandemijom covid19.

Vučić:Na samitu ću govoriti o ključnim političkim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će 6. maja učestvovati na video samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana i najavio da će govoriti pre svega o ključnim političkim pitanjima i budućnosti Srbije.

On je istakao da je za Srbiju samit veoma važan, ne samo zbog novca, koji će biti stavljen na raspolaganje, jer, naša zemlja, inače, gleda da uzima što manje zajmova, već zato što želimo da učestvujemo u programima EU, jer je to važno za pobedu nad Kovidom 19, ali i za dalje ekonomsko unapređenje.

Ambasador: Norveška sprema još jednu pomoć za Srbiju

Ambasador Norveške u Beogradu Jern Eugene Jelstad izrazio je zadovoljstvo što je Norveška pomogla Srbiji u prvoj fazi izbijanja epidemije, ocenjujući da je to bio momentalni akt solidarnosti, koji je duboko ukorenjen u dugotrajno prijateljstvo između naša dva naroda.

Jelstad je rekao da će osim medicinske opreme, čiji je deo u vidu respiratora i monitoring instrumenti danas stigao u Staru Pazovu, Srbija od Norveške dobiti još sredstva za suzbijanje društvenih i ekonomskih posledica virusa korona.

Vučić: Nema opuštanja, raste broj u Beogradu

Predsednik Aleksandar Vučić ponovo je danas ukazao da ne sme da se pomisli da smo završili sa virusom korona, već da i dalje svi moraju da budu odgovorini i disciplinovani.

“Kako nam se smirila situacija u Nišu, po pitanju novozaraženih, kao rezultat discipline, imamo problem sa podizanjem u Beogradu”, preneo je Vučić novinarima u Staroj Pazovi.


Fabrici: Danas je dan solidarnosti i saradnje

Danas je dobar dan, dan solidarnosti i saradnje, poručio je šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, prilikom primopredaje dodatne medicinske opreme koju našoj zemlji, za borbu protiv Kovida 19, doniraju Norveška i Unija.

Farbici je ukazao da nije samo Srbija pogođena virusom korona, već cela Evropa i svet, te da su svi odlučni da se bore i da sarađuju u borbi protiv Kovida 19.

Izvor: Tanjug

Related posts

“Romaška” proslavila Maslenicu

Nikoleta Dragaš

ČIST FAŠIZAM! Boško Obradović otvoreno preti hapšenjem glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću!

Mica Milakov

Božićni bazar u nedelju na Trgu neolita u Starčevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija