6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Mihajlovićeva i Hargitai: Nastavak podrške EBRD projektima u oblasti transporta

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan, Žužanom Hargitai, o podršci ove banke projektima u oblasti transporta u Republici Srbiji.

Mihajlovićeva je rekla da je jedan od važnih projekata koje EBRD finansira izgradnja prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, za koju je krajem leta planirano raspisivanje tendera za izvođenje radova.

Takođe, razgovarano je i o podršci EBRD projektima rehabilitacije regionalnih i lokalnih puteva.

Pored toga, bilo je reči i o mogućnosti za podršku evropskih banaka za projekat rekonstrukcije i modernizacije deonica železničkog Koridora 10 od Velike Plane do Niša.

Među projektima za koje je moguća podrška EBRD jesu i izgradnja nove luke u Beogradu, za koju je u toku priprema tehničke dokumentacije, kao i projekat izgradnje prečistača za otpadne vode u Batajnici, koji je planiran u okviru investicionog plana “Srbija 2025”.

Hargitai je rekla da EBRD nastavlja da podržava sve započete projekte u oblasti transporta i da prati njihovu realizaciju, kao i da ostaje posvećena podršci novim projektima.

Related posts

Američki ambasador na bureku u Pančevu

Mica Milakov

Podrška za 72 projekta nacionalnih manjina

Jasmina Petkovic

Nesvakidašnji slučaj u domaćinstvu porodice Kondić! Krava otelila tri teleta!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija