1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Zastoj proizvodnje u HIP Petrohemiji

Zbog nedostatka osnovne sirovine primarnog benzina proizvodnja u “HIP Petrohemiji” biće zaustavljena na dvadesetak dana, saopšteno je iz te državne kompanije.

Zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i drugim proizvodnim postrojenjima u Pačevo počinje 30. aprila, a petrohemijska fabrika sintetičkog kaučuka u Elemiru u zastoju je od 24. aprila.

“HIP-Petrohemija je prinuđena da zaustavi proizvodnju zbog nedostatka primarnog benzina, osnovne sirovine za proizvodnju, a za sada je izvesno da fabrika neće raditi do druge polovine maja”, izjavio je izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške “HIP-Petrohemije” Miša Bulajić.

“Petrohemija” je do sada održala proizvodnju i u uslovima vanrednih okolnosti usled koronavirusa u skladu sa merama Vlade Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji za šta su najviše zaslužni zaposleni, rekao je on.

Tokom zastoja u Pančevu i Elemiru biće realizovane aktivnosti provere funkcionalnosti i tehnološkog čišćenja procesne opreme koje će obezbediti nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada, saopšteno je iz “Petrohemije”.

 

Related posts

Vulin: Eksplozija se desila u magacinu gotovih proizvoda

Ivana Bogdanovski

Vučić: Podržavamo napore Grčke u zaštiti granica EU

Nikoleta Dragaš

Krivokapić bi da bira mitropolita, ali ne i da SPC garantuje pravo na postojanje! Vulin: Ne bih se začudio da se Srbi još jednom okupe oko svoje crkve

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija