31. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić se sastao sa ambasadorom SAD Godfrijem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Entonija Godfrija.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava korona virusa u SAD i Srbiji, kao i nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati na suzbijanje zaraze. Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije, jer se sa njima možemo izboriti samo zajedničkim snagama. “Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima, kakvo je vreme pandemije”, saglasili su se predsednik Vučić i ambasador Godfri.

Ambasador Godfri je, u ime administracije SAD, zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći da se američki državljani vrate svojim domovima i porodicama, dok je predsednik Vučić zahvalio na pomoći koju je SAD uputila Srbiji za borbu protiv KOVID-19.

Predsednik Vučić upoznao je ambasadora Godfrija sa paketom mera za oporavak srpske ekonomije od posledica pandemije, istakavši da računa na doprinos američkih kompanija koje već rade na našem tržištu, a još više na buduće investicije iz SAD.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će jačati ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i saradnja u drugim oblastima od zajedničkog interesa, o kojima je bilo reči tokom posete predsednika Vučića SAD u martu ove godine.

Related posts

NIS-ov karavan društvene odgovornosti: Uručena vredna donacija Domu zdravlja Pančevo

Nikoleta Dragaš

PS:Zabranili spot, ali ne mogu da sakriju Vučićeve rezultate

Branislava Grčić

Dr Slađana Kovačević dobila priznanje za svoj rad od pacijenta

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija