1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Italijanski privrednici zahvalili Vučiću na donaciji Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo zahvalnosti predsednika Udruženja italijanske privrede u Srbiji Confindustria Serbia Patricija Dei Tosa, u kome se kaže:

“Uvaženi predsedniče,

u moje i u ime Generalnog saveta udruženja, kao i svih članova Confindustria Serbia, želim da Vam zahvalim na donaciji koju je Republika Srbija nedavno uputila Italiji.

Ovaj važan gest donacije konkretno je svedočenje i dodatna potvrda bliskosti koja postoji između Srbije i Italije. Kao što je istorija više puta pokazala, naše dve zemlje su oduvek znale kako da ostanu bliske, a posebno u izazovnim trenucima. U tom smislu, verujem da pandemija izazvana virusom KOVID-19 nije mogla da dovede u sumnju, već je dodatno ojačala prijateljstvo, koje je vekovima vezivalo srpski i italijanski narod.

Kao što je ovih dana spomenuo i Njegova ekselencija, ambasador Karlo Lo Kašo, u Italiji se situacija postepeno i polako popravlja, ali bitka protiv korona virusa još nije gotova. Upravo iz tog razloga, donacija koju je Republika Srbija uputila Italiji pomoći će u spasavanju ljudskih života: kao italijanski državljani, osećamo dužnost da izrazimo zahvalnost.

Upravo zbog toga, u moje i u ime sto sedamdeset italijanskih privrednika, koje Confindustria Serbia predstavlja, želim da Vas uverim da ćemo učiniti sve što je do nas. Na raspolaganju smo sada i tako će biti i ubuduće. Nastavićemo da radimo vođeni našim uobičajenim profesionalizmom, garantujući bezbednost na radu za naše zaposlene i pružajući svoj doprinos lokalnim samoupravama kroz maksimalnu podršku i donacije koje marljivo sprovodimo od početka pandemije KOVID-19“, navodi u pismu predsednik Udruženja italijanske privrede u Srbiji Confindustria Serbia Patricio Dei Tos i završava pozdravom: „Živela Srbija, živela Italija! Insieme vinciamo!“

Related posts

Koronarna jedinica po standardima evropskih klinika

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ NA RTS: Srbija napreduje brže nego bilo ko što je očekivao

Mica Milakov

VUČIĆ: Salvini je poručio da Srbija može da računa na podršku Italije na svom evropskom putu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija