20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Još dve žrtve korona virusa u južnom Banatu

Virus Covid-19 odneo je još dva života u Južnobanatskom okrugu. U Kliničkom centru Vojvodine preminula su dva Belocrkvana, kod kojih je 23. aprila potvrđeno prisustvo Covid-19. Reč je o osobama starim 62 i 71 godinu.

Pacijenti su primljeni na bolničko lečenje u Opštu bolnicu Vršac kao negativni na korona virus.

Ponovnim testiranjem, dobijeni su nalazi koji su pokazali pozitivan rezultat na prisustvo korona virusa. Prema rečima struke, to znači da je poslednji nalaz presudan za kriterijume definicije slučaja. Posle toga, pacijenti su bili prebačeni u Klinički centar Vojvodine.

Prema protokolu predviđenom za infekciju virusom Covid-19, čak i u slučaju da je kod pacijenta prvi test bio pozitivan, a naknadni kontrolni test pokazao negativan nalaz, zbog predostrožnosti članovi domaćinsta imaju obaveznu samoizolaciju, kao i svi rizični kontakti.

Još jednom pozivamo sve građane da se pridržavaju propisanih mera struke i Vlade Republike Srbije, jer jedino tako možemo sprečiti širenje korona virusa i na taj način da sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih. Nosite masku i rukavice, održavajte socijalnu distancu i sprovodite preporučene higijensko-dezinfekcione mere.

Posebno je važno poštovanje svih mere koje su usmerene ka zaštiti naših najstarijih sugrađana, kako bi prvenstveno njih zaštitili od infekcije i oboljevanja od Covida-19.

 

U Južnobanatskom okrugu, na dašanji dan do 18 časova, registrovano je još četiri novoobolela pacijenta od Covid-19, dva iz Vršca i po jedan iz Plandišta i Bele Crkve. Od početka epidemije do danas, u Južnobanatskom okrugu, registrovano je 219 osoba pozitivnih na koronavirus.

Podsećamo da su preksinoć počela obimna testiranja zaposlenih u Opštoj bolnici Vršac, jer se u Službi kardiologije sa koronarnom jedinicom pojavio koronavirus.

Statistika po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga:

  • Pančevo 83
  • Vršac 71
  • Alibunar 21
  • Bela Crkva 14
  • Plandište 9
  • Kovin 9
  • Kovačica 10
  • Opovo 2

Related posts

Sećanje na 17. mart

Katarina Popović

Sećanje na žrtve “Oluje” u Krušedolu

Nikoleta Dragaš

Proglašavaju se liste SNS širom Južnog Banata

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija