9. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić : Pobedićemo zajedno – hrabra Italijo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao  otpremanju medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19 koju Srbija donira Italiji. Pomoć se otprema sa Aerodroma “Nikola Tesla”.

Predsednik Vučić se na aerodromu zahvalio i rekao da je srećan što može da pomogne i što može da kaže hvala za sve što su oni činili za Srbiju u prethodnom periodu.

Predsednik je podsetio da su Italijani pomagali kada su bile poplave u Srbiji.

“Danas imamo dovoljno opreme za sopstvene potrebe, i smatramo da je važno da pomognemo našim italijanskim prijateljima, znajući da će oni umeti to da cene”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je juče, posle sastanka sa predstavnicima EU i ambasadorima zemalja članica Unije, preneo novinarima da je razgovarao sa guvernerom italijanske pokrajine Veneto Lukom Zajom i da je ponuđena podrška tom regionu Italije u trenucima kada je to bilo teško i važno.

– Verujem da smo svojim ponašanjem u regionu pokazali da možemo da pružimo svoju solidarnost i pomoć i onima sa kojima ne razmenjujemo uvek najlepše reči – rekao je Vučić.

On je kazao i da Srbija sada ima nešto više zaštitine opreme nego što je potrebno, čak i nešto više respiratora, nego što je neophodno sada, te ukazao da smo spremni, ako je to potrebno bilo kojoj zemlji članici EU, da im ih uručimo u roku od 12 sati.

Related posts

Brza dijeta ne deluje

Nikoleta Dragaš

Konkurs za Nagradu „Milan Mladenović“ otvoren do 30. juna

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić se sastao sa Micotakisom na Brdu kod Kranja

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija