1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa ruskim timom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predstavnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji pomažu u sprečavanju širenja korona virusa i suzbijanju zarazne bolesti COVID-19, a koje predvodi general-major Mihail Černišov. Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.

 

Predsednik Vučić je, u svoje ime i u ime građana Srbije, zahvalio predsedniku Putinu na ljudskoj i državničkoj solidarnosti, koju je pokazao upućivanjem medicinske pomoći u Srbiju, iako je i Rusija pogođena epidemijom. „Odluka predsednika Putina je izraz solidarnosti, ali i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja“, naveo je predsednik Vučić.

 

General-major Černišov je istakao da su u obavljanju obimnog posla u stabilizovanju situacije imali odlično razumevanje sa srpskim kolegama i pomoć lokalnih vlasti.

 

Predsednik Vučić je ruskom timu uputio reči zahvalnosti što su pružili tako važnu pomoć: „Profesionalnim i efikasnim angažovanjem ste se, od jutra do mraka, borili za svoje prijatelje u Srbiji. Srbija vam to nikad neće zaboraviti.“ Takođe je rekao da su oni, u saradnji sa srpskim jedinicama atomsko-biološko-hemijske odbrane, za kratko vreme pomogli da se pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima, kao što su Beograd, Kikinda, Valjevo, Ćuprija, Niš i druga mesta. On je dodao da je bio fasciniran njihovom marljivošću i preneo da su se stanovnici srpskih gradova i mesta, u kojima je bio angažovan ruski tim, osećali sigurnije. „Vi ste svojim radom zadobili poštovanje naših građana i produbili bratske odnose između dvaju naroda“, rekao je predsednik Vučić.

 

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da pohvale predsednika Vučića znače tim više, jer je on poznat kao čovek koji otvoreno i iskreno govori ono što misli. Ruski ambasador je istakao da je dolazak ovog tima proizašao iz razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina, ali pre svega iz njihovog ličnog odnosa poštovanja i poverenja.

 

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Putinu i ministru odbrane Šojguu, izrazivši nadu da će oni uskoro ponovo posetiti Srbiju.

 

Related posts

Grejanja : Havarija na toplovodu

Mica Milakov

Izbor za NAXI zvezde u šest kategorija

Branislava Grčić

Pobeda u Kupu Srbije za Želju

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija