1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa ruskim timom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predstavnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji pomažu u sprečavanju širenja korona virusa i suzbijanju zarazne bolesti COVID-19, a koje predvodi general-major Mihail Černišov. Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.

 

Predsednik Vučić je, u svoje ime i u ime građana Srbije, zahvalio predsedniku Putinu na ljudskoj i državničkoj solidarnosti, koju je pokazao upućivanjem medicinske pomoći u Srbiju, iako je i Rusija pogođena epidemijom. „Odluka predsednika Putina je izraz solidarnosti, ali i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja“, naveo je predsednik Vučić.

 

General-major Černišov je istakao da su u obavljanju obimnog posla u stabilizovanju situacije imali odlično razumevanje sa srpskim kolegama i pomoć lokalnih vlasti.

 

Predsednik Vučić je ruskom timu uputio reči zahvalnosti što su pružili tako važnu pomoć: „Profesionalnim i efikasnim angažovanjem ste se, od jutra do mraka, borili za svoje prijatelje u Srbiji. Srbija vam to nikad neće zaboraviti.“ Takođe je rekao da su oni, u saradnji sa srpskim jedinicama atomsko-biološko-hemijske odbrane, za kratko vreme pomogli da se pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima, kao što su Beograd, Kikinda, Valjevo, Ćuprija, Niš i druga mesta. On je dodao da je bio fasciniran njihovom marljivošću i preneo da su se stanovnici srpskih gradova i mesta, u kojima je bio angažovan ruski tim, osećali sigurnije. „Vi ste svojim radom zadobili poštovanje naših građana i produbili bratske odnose između dvaju naroda“, rekao je predsednik Vučić.

 

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da pohvale predsednika Vučića znače tim više, jer je on poznat kao čovek koji otvoreno i iskreno govori ono što misli. Ruski ambasador je istakao da je dolazak ovog tima proizašao iz razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina, ali pre svega iz njihovog ličnog odnosa poštovanja i poverenja.

 

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Putinu i ministru odbrane Šojguu, izrazivši nadu da će oni uskoro ponovo posetiti Srbiju.

 

Related posts

Dečje predstave u KC-u tokom celog oktobra

Nikoleta Dragaš

Crveni krst u službi i dobrovoljnih davalaca krvi

Jasmina Petkovic

Vučić: EU dodatno da utiče na Prištinu da povuče jednostrane poteze

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija