18. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Počela podela paketa za najugroženije penzionere

“Paketi su stigli ovde u magacin prehrambene opreme u ritejl parku u Pančevu. Odavde se distribuiraju po mesnim zajednicama, a iz mesnih zajednica volonteri će da nose na kućne adrese naših penzionera. Ja samo molim penzionere da oni kojima se ne poklapa mesto prebivališta sa mestom boravišta da se jave kol centru mesne zajednice i da kažu svoju adresu boravišta kako bi dobili ove svoje pakete, izjavio je Saša Pavlov gradonačelnik Pančeva i komandant Štaba za vanredne situacije.

Podela će ići sukcesivno s obzirom da nije mali broj paketa. Radi se o 13 i po hiljada paketa, tako da će u naredne dve, tri nedelje stići do svih penzionera. Prvi kontigent od dve i po hiljade paketa distribuiran je u južna sela odnosno seoske mesne zajednice Banatski Brestovac, Omoljica, Ivanovo, Starčevo i u Banatsko Novo Selo.

Sledeći kontigent koji će stići sledeće nedelje biće distribuiran gradskim mesnim zajednicama. Kroz mrežu volontera biće u najkraćem roku dostavljen do svih penzionera koji imaju primanja ispod 30.000 dinara.

“Zamolio bih samo sve penzionere da ne dolaze u mesne zajednice. Znači, mi ćemo se zaista potruditi da do svakog od njih dođemo na kućnu adresu. Jedino što bih zamolili sve penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara je da kontaktiraju kol centre u mesnim zajednicama ukoliko imaju različitu adresu prebivališta od one na kojoj se nalaze kako bi mi mogli da dođemo do njih što pre, da ne lutamo, da ne odlazimo na adrese koje mi imamo po spisku koji smo dobili od PIO fonda, dodao je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Grada Pančeva Aleksandar Stevanović.

Ukupno 13.500 penzionera dobiće pakete pomoći na teritoriji Grada Pančeva. Ovakve mere su sprovele i sve opštine i gradovi na teritoriji Južnobanatskog okruga.

Related posts

Vučić: Nećemo da gledamo u mete, već u budućnost

Jasmina Petkovic

Moravska bez vode

Jelena Obradović

Tesla preuzima nemačku kompaniju ATW

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija