28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Kovid prsti – novi simptom

Lekari u SAD otkrili su da postoji još jedan novi simptom kod obolelih od koronavirusa, koji se manifestuje promenom boje na pristima na nogama.

COVID-19 prsti su crveni, kao posle izlaganja hladnoći, prenosi Dejli Herald.

Poslednji objavljen simptom je bio onaj o zgrušavanju krvi, koji su uočli lekari različitih specijalizacija i oblasti, a što, između ostalog, dovodi do moždanog udara.

Nedavno su zajedno sa pacijentima ukazali i na novi simptom, koji opisuju kao vrstu zujanja po telu, što je, kako su dodali, znak da se telo u završnoj fazi bori sa virusom.

Ostali simptomi te za mnoge smrtonosne bolesti uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta.

Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Širom sveta zaraženo je više 2,7 miliona ljudi, a umrlo ih je više od 190.000.

Related posts

Podsticaj Ministarstva poljoprivrede organskoj proizvodnji

Nikoleta Dragaš

Koliko se sprovodi inkluzija dece predškolskog uzrasta u Pančevu?

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin: Sport je važan deo vojske

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija