1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Južni Banat: Još 4 osobe pozitivne na Covid-19

Kovid ambulante u Južnobanatskom okrugu, juče 23. aprila, uzele su ukupno 67 briseva, od toga samo 16 sa sumnjom na virus Covid-19 i 51 kontrolnih kod zdravstenih radnika i pripadnika državnih organa reda i bezbednosti.

Od 16 uzorkovanih zbog sumnje na Covid-19, potvrđeno je četiri nova slučaja, dva u Vršcu i po jedan u Plandištu i Alibunaru.

Statistika po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga sa poslednjim dostupnim podacima:

  • Pančevo 75
  • Vršac 48
  • Alibunar 19
  • Bela Crkva 10
  • Plandište 5
  • Kovin 7
  • Kovačica 10
  • Opovo 2

 

Ukupan broj lica zaraženih Covid 19 infekcijom u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 81, a u Opštoj bolnici u Pančevu 115 pacijenata.

Među obolelima koji su hospitalizovani u KCV, na mehaničkoj ventilaciji se nalazi njih devet, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan.

Istovremeno, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za lečenje obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 90, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 45 pacijenata.

I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od Covid 19 infekcije, na građane se apeluje da nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

Related posts

Predsednik Vučić u okviru kampanje “Budućnost Srbije” u Južnom Banatu 10. februara

Zorana Stekovic

Vitman: Nova ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji grada

Vanja Vićentić

Vučić Bocan Harčenku: Prenesite zahvalnost Putinu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija