22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Đorđević obišao ustanove socijalne zaštite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je ustanove socijalne zaštite za smeštaj korisnika na teritoriji Srbije kako bi na licu mesta sagledao situaciju i uslove boravka.

Đorđević je obišao ustanove u Subotici, Kanjiži, Novom Kneževcu, Kikindi, Molu, Bečeju, Zrenjaninu, Starom Lecu, Vršcu, Beloj Crkvi, Jabuci i Pančevu i tom prilikom još jednom naglasio da su korisnici ovih ustanova, kao što se od početka uvođenja vanrednog stanja ističe, najkritičnija kategorija stanovništva i da zato treba da im se obezbedi zaštita na najvišem mogućem nivou, saopštilo je ministarstvo.

“Kako bismo naše najstarije građane zaštitili što bolje reagovali smo i pre proglašenja vanrednog stanja i uputili svim institucijama mere koje moraju da sprovode, zabranili sve posete, kao i izlaske i ulaske korisnika, obezbedili dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski, kao i dostavu neophodnih namirnica”, rekao je ministar.

Đorđević je naveo da je lični kontakt sa direktorima i zaposlenima prilika da se razmene informacije i najbolje sagleda celokupna situacija i uslovi u kojima borave korisnici, te da zbog toga uvek praktikuje da poseti ustanove koje su u nadležnosti resornog ministarstva.

Kako kaže, to je i odlična prilika da zaposleni i rukovodstvo ustanova, ukoliko imaju nekih nedoumica, na mnogo lakši način pitaju za savet ili pomoć.

Related posts

Počinje nagradni konkurs ”Pismo Božić Bati”

Vanja Vićentić

Fondacija Novak Đoković donirala tablet računare roditeljima u Pančevu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Dok sam predsednik nećemo priznati Kosovo

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija