3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta: Ovo je svemir za ono što smo imali! Ideja je da se gradi i brza pruga do Niša

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta. Vučić obilazi deonicu Stara Pazova – Novi Sad.

– Tunel izgleda fantastično i pogled sa ovog mosta biće možda lepši od pogleda sa mosta “Vrla”. U septembru/oktobru sledeće godine, ako sam dobro razumeo idemo vozom od Beograda do Novog Sada za pola sata – kaže Vučić.

Vučić je pre par dana i sam najavio da će u utorak obići rusko gradilište kod Čortanovca, na brzoj pruzi Beograd – Budimpešta.

– Ovaj projekat je dokaz odlične saradnje, pa i u najtežim uslovima pandemije. Bolest nije zaobišla ni ekipu ruskih i srpskih stručnjaka, ali podvlačimo njihovu stručnost i predanost, pa su nastavili svoj rad bez obzira na rizik – kaže ambasador.

On se zahvalio predsedniku Srbije, premijerki i ministarki Mihajlović.

– Imali smo i imaćemo uvek odličnu saradnju sa srpskom stranom – kaže ambasador.

Osim ovog projekta, nastavljena je i realizacija drugih, dodaje ambasador.

– Tunel izgleda fantastično i pogled sa ovog mosta biće možda lepši od pogleda sa mosta “Vrla”. U septembru/oktobru sledeće godine, ako sam dobro razumeo idemo vozom od Beograda do Novog Sada za pola sata – kaže Vučić obilazeći rusko gradilište kod Čortanovaca.

– Ovo je bukvalno svemir u odnosu na ono što smo imali. Klasa iznad! Pogodila nas je pandemija, ali je moja molba bila da gradimo brzu prugu Beograd-Niš. Videćemo šta ćemo sa tim, ugovor je spreman, ali pare još nisu, obavestićemo vas kad nađemo pare – rekao je Vučić.

Radovi se obavljaju i pre roka i sigurno je da ćemo za godinu i pet meseci moći da stižemo od Beograda do Novog Sada za 25 minuta.

– Dva grada će biti udaljena kao da ste otišli negde na kafu. Dok obavite dva-tri razgovora usput, već ste stigli – kaže predsednik.

Related posts

Košarkašice preživele Koreju za četvrtfinale OI

Ivana Bogdanovski

Krizni štab: Okupljanja do pet osoba, osnovci i srednjoškolci na “mini raspustu”

Vanja Vićentić

Petković: Sa vakcinom pobeđuje Srbija, pobeđuje naša privreda, naša ekonomija

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija