12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Čestitka predsednika Republike Aleksandra Vučića povodom Dana Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije.

“Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

Nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske Vojske, na današnji dan koji je od izuzetnog značaja u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, proslavljate najveći vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak.

Uprkos složenim uslovima u kojima rade pripadnici Vojske Srbije profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka i postizanjem zapaženih rezultata na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju svojih jedinica, daju visok doprinos prosperitetu naše države i njenih građana i pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, a i šire.

Stalnim angažovanjem vaših pripadnika u teškim vremenima koja su zahvatila našu zemlju i čitav svet, nesebično rizikujući sopstvene živote, kao i živote vaših najmilijih po ko zna koji put ste pokazali i dokazali da je Vojska Srbije uvek i svuda tu za svoje građane, kao prvi stub odbrane i garant bezbednosti.

Rezultati ozbiljnih fiskalnih reformi i ekonomski oporavak naše Srbije omogućili su da u proteklom periodu ostvarimo značajne rezultate u opremanju Vojske Srbije savremenim naoružanjem i opremom. Stalno povećanje zarada i rešavanje stambenih pitanja u okviru programa državne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti doprinose podizanju standarda naših oficira, podoficira i vojnika. Ove, ali i sve druge aktivnosti na planu jačanja standarda nastavićemo i u budućnosti.

Čestitam vam praznik, zahvalan što postojite i uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke, ispunjavati obaveze koje vam predstoje i kao aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu voditi Republiku Srbiju ka prosperitetu i boljoj budućnosti.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”

Related posts

Dan planete Zemlje u senci pandemije

Aleksandra Miloševska

Vučić gostovao na TV Pink! Zakucao opoziciju…

Mica Milakov

Napadnuti odbornik SNS Ivan Tešić : Pretio mi je nerođenom detetu i zgrabio me za gušu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija