25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Čestitka predsednika Republike Aleksandra Vučića povodom Dana Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije.

“Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.

Nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske Vojske, na današnji dan koji je od izuzetnog značaja u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, proslavljate najveći vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak.

Uprkos složenim uslovima u kojima rade pripadnici Vojske Srbije profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka i postizanjem zapaženih rezultata na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju svojih jedinica, daju visok doprinos prosperitetu naše države i njenih građana i pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, a i šire.

Stalnim angažovanjem vaših pripadnika u teškim vremenima koja su zahvatila našu zemlju i čitav svet, nesebično rizikujući sopstvene živote, kao i živote vaših najmilijih po ko zna koji put ste pokazali i dokazali da je Vojska Srbije uvek i svuda tu za svoje građane, kao prvi stub odbrane i garant bezbednosti.

Rezultati ozbiljnih fiskalnih reformi i ekonomski oporavak naše Srbije omogućili su da u proteklom periodu ostvarimo značajne rezultate u opremanju Vojske Srbije savremenim naoružanjem i opremom. Stalno povećanje zarada i rešavanje stambenih pitanja u okviru programa državne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti doprinose podizanju standarda naših oficira, podoficira i vojnika. Ove, ali i sve druge aktivnosti na planu jačanja standarda nastavićemo i u budućnosti.

Čestitam vam praznik, zahvalan što postojite i uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke, ispunjavati obaveze koje vam predstoje i kao aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu voditi Republiku Srbiju ka prosperitetu i boljoj budućnosti.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”

Related posts

VOJNI SPEKTAL – Vežbi “Sadejstvo 2020” prisustvuje predsednik Vučić

Zorana Stekovic

Grad Pančevo uložio 250 miliona u obrazovanje

Nikoleta Dragaš

Obeležen Dan osoba sa invaliditetom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija