19. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ublažavanje mera: Policijski čas od 18 sati, stariji mogu da prošetaju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se ići na ublažavanje mera protiv korona virusa, a prva je skraćenje policijskog časa, koji od sutra počinje od 18 časova. Za penzionere biće obezbeđen period za šetnju od 18 do 1 sat posle ponoći, utorkom, petkom i nedeljom po pola sata. Dosadašnje pravilo za odlazak u prodavnicu za penzionere ostaje na snazi. Ako ne bude došlo do rasta novozaraženih u procentima, od sledećeg ponedeljka će penzioneri dobiti po pola sata za šetnju svakog dana, najavio je predsednik.

Građevinari u Srbiji će od sutra početi da rade, a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, najavio je predsednik Srbije.

Otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira se između 4. i 11. maja.

Predsednik će sutra obići rusko gradilište kod Čortanovca.”Krenućemo da radimo punom parom da bismo našim investicijama uspeli da sačuvamo viši nivo BDP-a nego što je rekao MMF, a MMF je rekao da ćemo biti najbolji u Evropi, istakao je predsednik.

Related posts

U Srbiji preminulo još 4 osoba , 224 novozaraženih

Jasmina Petkovic

Svečano otvoren prvi vrtić u Ivanovu

Nikoleta Dragaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija