28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vojska Srbije pokazala koliki je oslonac svojoj zemlji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas na Vaskrs Generalštab Vojske Srbije gde se, nakon sastanka sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i najodgovornijim starešinama naše vojske uverio da Vojska Srbije izvršava sve planirane zadatke.

Ministar Vulin je nakon referisanja istakao da su svi pripadnici Vojske Srbije i danas na svojim dužnostima i čuvaju našu zemlju bez obzira da li je to borba sa virusom Kovid-19, bez obzira da li su u Kopnenoj zoni bezbednosti, da li čuvaju naše nebo ili našu granicu.

– Svi pripadnici Vojske Srbije u mirovnim misijama širom sveta su dobro, svi su zdravi i obavljaju svoje redovne dužnosti. Svi naši pripadnici u Kopnenoj zoni bezbednosti su spremni, sposobni, zdravi i obavljaju sve svoje dužnosti – naglasio je ministar Vulin.

Vojska Srbije je pokazala koliki je oslonac svojoj zemlji u ovim teškim trenucima, istakao je ministar Vulin, i pokazala da nema slobodne, suverene i uspešne zemlje koja nema snažnu, obučenu i spremnu vojsku.

– Svim pripadnicima Vojske Srbije i svim pravoslavnim vernicima čestitam Vaskrs, želim im da ga provode srećno, zdravi i da ga provode razmišljajući i o Srbima bez obzira gde oni žive. Svim Srbima u Republici Srpskoj, Crnog Gori, Severnoj Makedoniji, našim dragim Srbima na prostoru Kosova i Metohije, u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji, gde god Srbi da žive, želim im da ovaj praznik provode u zdravlju, da ga provode sa svojim porodicama i da znaju da njihova Srbija uvek misli na njih. Gde god bili, šta god radili, dragi naši Srbi, mi smo tu. Hristos voskrese! – poručio je ministar Vulin.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović je istakao da je danas u Generalštabu ministru odbrane referisano o stanju, ne samo na teritoriji Republike Srbije i borbi protiv Kovid-19, već i u jedinicama.

– Danas smo iskoristili priliku da se čujemo sa našim predstavnicima u multinacionalnim operacijama. Prema dobijenim izveštajima, stanje je redovno, zdravstveno stanje naših pripadnika je dobro, stabilno i pod kontrolom. Imajući u vidu sve ono što Vojska Srbije u poslednjih mesec i po dana radi, možemo da zaključimo da u potpunosti kontrolišemo zdravstveno stanje naših pripadnika u Vojsci Srbije i u potpunosti kontrolišemo stanje na našoj teritoriji u delu koji se odnosi na zadatke dodeljene Vojsci Srbije. Svim pripadnicima Vojske Srbije i svim građanima Republike Srbije čestitam najradosniji praznik, tradicioinalnim srpskim pozdravom „Hristos voskrese“ – poručio je general Mojsilović.

Tokom današnjeg referisanja, Tim za komandovanje snagama Vojske Srbije ministru odbrane podneo je izveštaj o preduzetim merama i angažovanju vojske na pružanju podrške civilnim vlastima na sprečavanju širenja virusne infekcije Kovid-19.

Izveštaje su, putem video linka podneli i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije, obavestivši ministra odbrane da je stanje redovno, da ljudstvo izvršava sve definisane zadatke i da su svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u angažovani u tim mirovnim misijama bezbedni.

Related posts

Rukometaši “Dinama” pobedili u gostima ekipu “Crvenke”

Aleksandra Miloševska

Brnabić: Fantastični ekonomski rezultati usred pandemije; ovo je nešto čime moramo da se ponosimo!

Nikoleta Dragaš

Korona presek u Srbiji

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija