24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Politika Vesti

Ministar Vulin: Zahvalnost preduzeću “Millenium Team” na donaciji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Prihvatni centar u Obrenovcu. Tom prilikom izrazio je zahvalnost kompaniji “Millennium Team” na donaciji objekta za smeštaj migranata.

Ministar odbrane i šef Radne grupe za migracije Aleksandar Vulin obišao je Prihvatni centar u Obrenovcu, gde su prošireni kapaciteti za smeštaj migranata, a novi objekat na tom prostoru donacija je preduzeća „Millennium Team“. Ministar Vulin je nakon obilaska izrazio zahvalnost preduzeću „Millennium Team“ koje je u ovim teškim vremenima našlo načina da pomogne.

– Ovde će biti smešteni migranti i to jeste pomoć migrantima, ali na prvom mestu to je pomoć svim građanima Srbije. Da oni nisu smešteni ovde, da nisu smešteni u našoj kasarni, da nemaju odgovarajuće uslove koje im je obezbedio „Millennium Team“ oni bi danas bili ovde na ulicama naših gradova, oni bi danas negde predstavljali bezbednosni i zdravstveni rizik za svakoga od naših građana. Na ovaj način mi omogućavamo da oni nesmetano provode svoje vreme, ali i da mi budemo na svaki način zaštićeni i da ni jedan građanin Srbije ne bude zdravstveno ili bezbednosno ugrožen – istakao je ministar Vulin.

Ministar odbrane je zahvalio svim onim preduzećima koja prepoznaju da je sada trenutak kada treba pomoći.

– Sada nam je potrebna pomoć, neće nam biti potrebna pomoć kada sve ovo prođe. Zaista sam zahvalan preduzeću „Millennium Team“ zbog toga što se našao ovde i što je došao da pomogne Ministarstvu odbrane, Komesarijatu za izbeglice, svojoj zemlji, svojim građanima, time što nam je omogućio da obezbedimo adekvatan smeštaj za migrante – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije obezbeđuje sve migrantske kampove i vodi računa da ih niko ne napusti.

– Za sve migrante u našoj zemlji je uspostvaljen dvadesetčetvoročasovni karantin dokle god ova opasnost ne prođe. I zahvaljujući ovakvim donacijama, mi smo u stanju da to uradimo humano, bezbedno, ali svakako na prvom mestu vodeći računa o tome da građani Srbije nikada i ni na koji način ne budu ugroženi – zaključio je ministar Vulin.

Govoreći o donaciji, generalni direktor preduzeća “Millennium Team” Stojan Vujko istakao je da je zadovoljstvo i čast pomoći državi tokom pandemije.

–  “Millennium team” kao društveno odgovorna kompanija donirala je Vojsci Srbije odgovarajući smeštaj za potrebe migranata. Veliko zadovoljstvo i čast nam je  da tokom pandemije možemo na bilo koji način da pomognemo državi.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izrazio je iskrenu zahvalanost ministru Vulinu za svu podršku koju godinama pruža Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i Vojsci Srbije koja se, kako kaže, dobro snašla u poslovima obezbeđenja migrantskih centara.

– Mnogo sam srećan zbog činjenice što od 8.800 ljudi, koliko ih u ovom momentu imamo u centrima, za sada niko ne pokazuje nikakve simptome i što nemamo nikakav problem. To je pokazatelj svih onih mera koje smo krenuli da preduzimamo od kraja februara. Mi smo se praktično prvi u Srbiji izolovali – poručuje Cucić dodavši da u nekim od migrantskih centara izolacija traje već 32, a negde 46 dana.

Tokom obilaska Prihvatnog centra u Obrenovcu, ministar Vulin razgovarao je i sa pripadnicima Vojske Srbije koji obezbeđuju taj centar. Kako je istakao komandir snaga za obezbeđenje Prihvatnog centra Obrenovac major Rade Lukić, taj centar 24 časa obezbeđuju pripadnici Vojne policije.

– Kontrolišemo ulazak-izlazak ljudi u Prihvatni centar Obrenovac i pružamo pomoć Komesarijatu za izbeglice i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Naglasio bih da do sada nismo imali nikakvih problema i da sa njima imamo odličnu saradnju – rekao je major Lukić.

“Millennium team” od osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi se izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata i gasovoda, kao i društveno odgovornim i humanitarnim radom.

Related posts

Borba protiv raka: Domovi zdravlja u obavezi da pozivaju na skrining testove

Nikoleta Dragaš

Vučić razgovarao s Mihajlovićem, pružio mu podršku

Nikoleta Dragaš

Kon: Sigurno će ostati zabrana okupljanja, drugi talas na jesen

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija