26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

VUČIĆ: Od početka pomažemo Republiku Srpsku! Nastavićemo da šaljemo značajnu podršku u medicinskoj opremi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u 11 sati sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Sastanku je prisustvovala i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Dodik se zahvalio na pomoći Srbiji i zatražio dodatni kontigent pomoći.

– Bez Srbije bi sve teže podneli i rešavali. Veoma je otežan sistem nabavki i da nismo imali razumevanje od strane Srbije imali bi velikih problema – rekao je Dodik.

Kako kaže, razgovarali su i o rešavanju ekonomskih pitanja.

– Trudimo se da olakšamo situaciju u privrednom sektoru – rekao je Dodik i rekao da će iskorostiti mogućnosti koje im se pružaju da učine sve i da održe zaposlenost u RS

Kako kaže, ovaj put će morati da se usmeri ka tome da radnici dobiju zagarantovane plate, i dodaje da su poslodavnci razumeli i nisu otpuštali radnike.

Dodik je istakao da ne smemo zbog ljubavi prema crkvi da dozvolimo da se ekspanzija koronavirusa proširi.

– Moraćemo da produžimo period trajanja policijskog sata , jer ne želimo da vidimo ekspanziju rasta epidemije i molimo vernike da to razumeju – rekao je Dodik.

On je istakao da je i u Crnoj Gori dobar pristup, gde crkva poziva vernike da ne dolaze u crkvu, ali da će se služba održati.

– Najvažnije je da nemamo okupljanja i mogućnost širenja epidemije. RS u poglednu epidemije bez pomoći Srbije mnogo teže bi prošla – rekao je Dodik i dodao da su se mere koje su uveli pokazale kao dobre.

Vučić je rekao da su razgovarali o odnosima Srbije i BiH, onoliko koliko je bilo moguće i o nastanku krize zbog koronavirusa.

– Od početka smo dozvoljavali izvoz deficitarne robe na teritoriju RS i BiH, i pružili značajnu podršku u medicinskoj opremi, a uputićemo još značajniju u naredna dva dana – rekao je Vučić.

Kako kaže, svi ćemo u Evropi i svetu biti u teškoj ekonomskoj situaciji, ali dodaje da će Srbija tu krizu dobro da iznese.

Related posts

Predsednik Vučić obilazi radove na Klinici za infektivne bolesti

Zorana Stekovic

Sve manje mladih fizički aktivno

Jasmina Petkovic

Ubio se policajac u Pančevu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija