23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

MITROVIĆ: Vršački paketi krenuli ka penzionerima

Štab za vanredne situacije Grada Vršca, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Mitrović, počeo je danas distiribuciju više od 6.200 paketa namenjenih penzionerima čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara.

Pakete će penzionerima, na kućnu adresu, dostavljati volonterska mreža, koja u Gradu Vršcu vrlo efikasno funkcioniše od prvog dana uvođenja vanrednog stanja.

Veliki broj mladih odazvao se pozivu Štaba da pomogne u ovoj akciji. Takođe, pored gradonačelnice Dragane Mitrović u akciju su se uključili i poznati Vrščani: Tamara Radočaj, proslavljena košarkašica reprezentacije Srbije, Stefan Momirov, član mlade košarkaške reprezentacije, Damir Fejzić, tekvondista i dvostruki učesnik olimpijskih igara kao i Aleksandar Lazevski nekadašnje krilo Partizana i reprezentativac Makedonije, a danas predsednik OFK Vršac.

Oni su sopstvenim primerom hteli da pokažu kako se Vrščani bore za svoje nastarije komšije u vreme pandemije virusa, a samim tim i daju svoj doprinos gradu u kojem su rođeni.

Spisak penzionera kojima će pomoć biti dostavljena pripremio je PIO Fond. Paketi pomoći sadrže osnovne prehrambene namirnice i sredstva za higijenu. Na ovaj način Grad Vršac pomaže svoje penzionere, a u isto vreme ih podstiče da ostanu kod kuće i sačuvaju svoje zdravlje.

Related posts

Nove pretnje na društvenim mrežama, meta više nije samo predsednik Aleksandar Vučić

Vanja Vićentić

Još 15 novih slučaja virusa COVID-19 u Južnobanatskom okrugu, u Pančevu samo 1

Mica Milakov

Gost emisije “Lice nacije” Zoran Dašić Daša vođa grupe “Legende”

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija