25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Makedonska nacionalna zajednica pokazala humanost u teškim vremenima

Makedonska nacionalna zajednica u Srbiji i u ovom teškom periodu pomaže građanima Srbije, ali i svojim sunarodnicima u Makedoniji. Humani pojedinci i kompanije trude se da obezbede pomoć svima kojima je potrebna.

Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine je, od početka vanrednog stanja, naložila svojim organizacijama da ograniče svoje aktivnosti u skladu sa merama i preporukama Vlade Republike Srbije. Predsednik ovog Nacionalnog saveta Borče Veličkovski  navodi da je u trenutnoj situaciji pažnja posvećena informisanju pripadnika makedonske manjine na maternjem jeziku.

Članovi udruženja su, kao građani Republike Srbije, osećali moralnu obavezu da u ovim teškim vremenima budu od koristi svojoj državi, te  su započeli niz humanitarnih akcija, rekao je Borče Veličkovski.

Istanuto je i da je započeta akcija sakupljanja higijenskih sredstava koja će biti donirana Republici Severnoj Makedoniji.

Related posts

Vučić čestitao Đokoviću novu titulu

Nikoleta Dragaš

Olga Žolnaj Jokanović – nekadašnja stjuardesa čuvarka identiteta naroda

Nikoleta Dragaš

U sredu bez gasa Glogonj, Kačarevo, Jabuka, Crepaja i Skrobara

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija