25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

U Pančevu hospitalizovano 150 pacijenata

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za novinare da se vrši aktivan nadzor i traganje za oboljenjem u svim ustanovama za koje je procenjeno da postoji rizik za stvaranje bolesti, da se bolest ne bi masovno proširila.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da je u poslednja 24 sata u Srbiji testirano 1.913 osoba.

Hospitalizovana su 2.684 pacijenta, a na respiratoru je njih 146. Do danas u 15 sati, u Srbiji je testirano ukupno 18.312 osoba.

Od poslednjih šest preminulih, trojica su muškaraci i tri su žene, a prosečna starost je 57,5.

Koronavirus je prisutan u skoro svim gradovima u Srbiji, tako da se više i ne može koristiti termin žarište, izjavila je zamenica direktora Instituta “Batut”.

Govoreći o Kovinu i Pančevu, Kisić Tepavčevićeva je rekla da gotovo nijedan region nije pošteđen i da je virus prisutan u skoro svim gradovima.

Istakla je da je u Opštoj bolnici u Pančevu hospitalizovano 150 pacijenata, a da većina njih nije iz Pančeva.

Kada je reč o Kovinu, rekla je da je potvrđen kovid 19 kod dva zdravstvena radnika koji rade u laboratoriji i da oni imaju blagu kliničku sliku. Oni su izolovani u Banji Junaković, a izolovani su i članovi njihovih porodica.

Related posts

Kolektivni imunitet, ako se vakciniše 1,5 mil stanovnika

Bojana Kecic

Premijerka Brnabić na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje

Bojana Kecic

Vučić sutra sa predstavnicima “Azvirta”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija