24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Treća faza dezinfekcije opovačkih ulica

Nakon tretiranja centralnih zona naselja i stambenih zgrada, radnici komunalnog preduzeća su u trećoj fazi dezinfekcije javnih površina sproveli prskanje dezinfekcionim sredstvom u sva četiri opštinska mesta. Iz preventivnih razloga, dezinfekcija ulica natrijum hipohloritom urađena je tokokom perioda zabrane kretanja.

Predsednik opštine i komandant Opštinskog kriznog štaba dr Zoran Tasić smatra da je dobro sprovođenje prakse propisanih preporuka i mera u Opštini Opovo za sada rezultiralo kontrolom epidemiološke situacije.

„Kao što smo najavili dezinfekcija se nastavlja i u tećoj fazi ona podrazumeva dezinfekciju ulica u svim naseljenim mestima. Preventivna delatnost na koju apeluje Vlada Republike Srbije, lekari i stručne službe, u Opovu donosi rezultate jer smo i dalje jedna od retkih opština koja nema obolelih od COVID-a 19, a sam broj ljudi koji se nalaze u samoizolaciji se smanjuje, što dovoljno govori da su preventivne mere koje sprovodi lokalna samouprava sa svim stručnim službama i kompletnim kriznim štabom daje određene rezultate. Moja poruka svim građanima je da ostanu kod kuće, da se poštuju preporuke Vlade Republike Srbije jer to je jedini način da se ova situacija u kojoj se nalazimo što pre završi“, poručio je Tasić.

Takođe Tasić ističe značaj izbegavanja neposrednog kontakta zbog čega se akcija sprovodi sa minimalnim brojem radnika na terenu i tokom zabrane kretanja. Akcija zbog toga traje vremenski duže ali u sigurnijim uslovima.

Zabrana kretanja tokom vikenda trajaće do ponedeljka u 5 časova i građani se mole da se toga pridržavaju. Kao i do sada, zaštitna srdestva se mogu svakog dana preuzeti na punktovima sve četiri mesne zajednice.

Foto: glasopova.rs

Related posts

Vakcine za zdravstvene radnike stigle u Pančevo

Vanja Vićentić

Pokrajinska vlada osvetljena zastavama Kine, Norveške, Italije i regije Lombardije

Nikoleta Dragaš

Srednjoškolci na kvizu o poznavanju pančevačke kulture “Panznanje” 22. i 23. oktobra

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija