20. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kapaciteti Kovid Bolnice u Pančevu puni, gradonačelnik Pavlov razmišlja o drugim javnim objektima

d bolnice u Pančevu trenutno su popunjeni. Komandant Štaba Pančeva Saša Pavlov, u izjavi za Tanjug, kaže da se razmišlja o pripremi nekih javnih objekata, koji bi u slučaju potrebe mogli da posluže za nove pacijente pozitivne na Covid-19.

“Razmišlja se i o potencijalnoj pripremi određenih smeštaja koji nisu zdravstvene ustanove, nego su javni objekti, a koji mogu da posluže ovoj svrsi, a potreba se ukaže. Mi smo spremni da tu reagujemo u roku od 24 do 48 sati i da obezbedimo dodatne kapacitete, uz pomoć države što se tiče zdravstvenih radnika jer mislim da su u bolnici svi, do zadnjeg zdravstevnog radnika koji nije pozitivan, angažovani, i da su već negde na ivici svojih snaga i moći, rekao je Pavlov za Tanjug.

Pavlov se zahvalio sugrađanima koji u velikoj meri poštuju sve naložene mere i zamolio ih da “zajedno izdržimo još malo”.

“Jer, ako se to ne dogodi, možda će doći do otvaranja nekih novih kapaciteta za prijem potencijalnih Kovid bolesnika u Pančevu” rekao je Pavlov.

Od polovine prošle nedelje delovi Opšte bolnice, Internistički blok, infektivno i ORL odeljenje, pretvoreni su u Kovid bolnicu. Kapacitet od 150 pacijenata je popunjen.

“Paralelno sa proglašenjem za KOVID bolnicu došlo je i do širenja broja obolelih. To je negde naša sudbina zbog blizine Beograda, dosta radnika je tamo, pre svega zdravstvenih, koji rade u Beogradu. Oni su testirani i bili su pozitivni, i onda još postoji širenje koje prouzrokuju njihovi kontakti. Ali, to se drži pod kontrolom, a jako je bitno, prema informacijama kojima raspolažemo, niko od njih nije teže kliničke slike, čak i bolesnici u našoj Kovid bolnici koji nisu iz Pančeva za sada su srednje teži bolesnici”, rekao je Pavlov.

Pavlov kaže da Bolnica raspolaže svime što je neophodno po pitanju zaštitne i medicinske opreme, da grad pomaže sa manjim dopremama, kao što su pribor za jelo i redovna dezinfekcija prostora oko bolnice, svime što može da doprinese.

Related posts

Predsednik Vučić: Zahvalni smo šeiku Muhamedu i našim prijateljima iz UAE

Zorana Stekovic

Humanitarni bazar za Minju Matić u Kačarevu

Jasmina Petkovic

Preventivni pregledi u Vršcu povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija