27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Direktor Bolnice dr Slobodan Ovuka: U Kovid bolnici ima još mesta za pacijente

Direktor Opšte bolnice Pančevo, čiji je deo pretvoren u Kovid bolnicu, potvrdio je danas u Nacionalnom dnevniku TV Pink da su do sada primili 150 pacijenata pozitivnih na Covid-19.

– Bolnica je potpuno opremljena sa zaštitnim maskama kao i sa kadrovima. U Bolnici ima slobodnih mesta za eventualni prijem novih pacijenata. Na tu temu koordiniramo sa infektivnom Klinikom, koja vrši raspored oko pacijenata sa simptomima Covid-19, kaže dr Ovuka.

Dr Ovuka dodaje da je svih 150 pacijenata, koji se nalaze u pančevačkoj Bolnici, srednje – težeg zdravstvenog stanja.

– Nemamo pacijente na respiratoru. Naši zaposleni su dobro, imamo jedan slučaj gde je naš lekar zaražen. Ali, to je stari slučaj. On se nalazi u Bolnici i u stabilnom je zdravstvenom stanju, rekao je dr Ovuka.

Opšta bolnica Pančevo, koja je sada pretvorena u Kovid bolnicu, posle renoviranja koje je završeno pre par meseci, postala je jedna od najmodernijih zdravstvenih ustanova u Srbiji. Rekonstrukcija bolnice bila je sveobuhvatna, a uloženo je 550 miliona dinara. Takođe, nabavljeno je dosta opreme i bolničkog nameštaja.

Related posts

U Južnom Banatu 7 novozaraženih

Bojana Kecic

Predsednik Vučić: Todosijević osuđen zbog istine, brutalno kršenje prava

Mirjana Popović

Međunarodni poljoprivredni sajam ove godine prvi put online

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija