18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija

Kraljevo ima online pijacu

Odlukom nadležnih organa, u cilju zaustavljanja epidemije virusa Covid-19, pijace na teritoriji  Srbije su zatvorene. Tri entuzijastkinje iz Kraljeva, formirale su prvu online pijacu, grupu na Fejbuk stranici, koja povezuje proizvođače i kupce sa teritorije Kraljeva što se po broju članova i prodajnih postova na dnevnom nivou, pokazalo kao odlična ideja.

Za sedam dana postojanja  grupe “Pijaca Kraljevo online prodaja” okupila je više od 2.700 članova, a pored poljoprivrednih proizvođača, šansu da predstave svoje proizvode imaju i svi oni koji inače prodaju na pijaci, pa je moguće pazariti i cveće, lekovito bilje i kozmetiku, alat za domaćinstvo, ali i uskršnje dekoracije.

Prema rečima administratora stranice Julijane Radenković, cilj osnivanja grupe je, pre svega, da se u teškim trenucima, pruži najbolja alternativa kako za trgovce, tako i za kupce. Trenutna situacija pokazala se kao idealan trenutak za početak, a interesovanje za prijem u grupu novih članova je veliko.

“Veliki broj ljudi je oduševljen idejom o postojanju FB grupe “Pijaca Kraljevo online prodaja”. Imamo dosta pozitivnih komentara, koji dokazuju da je za tim postojala potreba odavno i da je nastala u pravom trenutku, s obzirom da štiti lokalne proizvode i promoviše, pre svega, male porodilčne poljoprivredne proizvođače”, istakla je Radenković za portal Krug.

Ovakav vid kupovine, prema njenim rečima, treba da stvori poverenje između proizvođača i kupaca. Poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da predstave svoje gazdinstvo, a kupci da im se pruža šansa da javno ukažu na  proizvode kojima su zadovoljni, ali i na one kojima nisu.

Julijana navodi da je uloga administratora grupe isključivo pomaganje u promociji proizvoda, bez posredovanja u prodaji i bilo kakvog organizovanja transporta proizvoda do kupaca. To je razlog što su se u grupi pojavile i ponude prevoznika da prodavcima koji nemaju sopstveno vozilo prevezu robu do kupaca.

“Želja nam je da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima u ovom teškom vremenu, ali i sugrađanima da se snabdevaju svežim namirinicama od naših lokalnih proizvođača. U tome mi pomažu Tatjana Radenković i Nataša Janjić, na čemu sam im veoma zahvalna – dodaje Radenković.

S obzirom da društvene mreže predstavljaju budućnost u prodaji, ona veruje da se virtuelna pijaca može održati i dodatno graditi i nakon završetka vanrednog stanja, što će se pozitivno odraziti i na razvoj malih proizvođača i lokalnih proizvoda.

Related posts

Vučić s jednim od najvećih modnih dizajnera Filipom Plejnom

Vanja Vićentić

Mihajlović: Dečiji brakovi ozbiljno kršenje prava devojčica

Bojana Kecic

Vučić: Crna Gora je 2006. postala nezavisna, da sam tada bio na vlasti, SVE BI BILO DRUGAČIJE!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija