19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao Uskrs Hočevaru

Preuzvišeni,

Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs – Mir Vaskrsloga sa svima nama!

Dan Hristovog vaskrsenja je vekovno najsnažnije nadahnuće koje nam donosi nadu i radost i koje nas neprestano inspiriše na dobra i plemenita dela.

Praznik nad praznicima i njegova poruka su središnje mesto hrišćanske vere. Uskrs je
simbol pobede života nad smrću, a istinom novog rađanja u nama uvek i iznova vaskrsavaju naša vera, ljubav i nada.

Podsetimo se u predstojećim danima univerzalnih hrišćanskih vrednosti posvećenih miru, razumevanju, toleranciji i poštovanju. Pronađimo u sebi hrabrosti i snage za suočavanje sa svakodnevicom, pronađimo osećaje humanosti i solidarnosti prema ubogima i bolesnima, što nam je, čini se, potrebnije danas nego ikada.

Učinimo, dakle, sve što je u našoj moći, da nam praznična radost bude čista i potpuna, kako bi istinski svedočili Hristovom vaskrsenju.

Na kraju, želim da naglasim, Vaša Preuzvišenosti, da su multinacionalni i multikonfesionalni sklad, koji se temelje na idejama tolerancije i uvažavanja, a kome Rimokatolička crkva u Republici Srbiji daje snažan doprinos, garant bolje i sigurnije budućnosti svih naših građana.

Uz visoko uvažavanje, Vaša Preuzvišenosti, Vama lično želim radost i blagoslov u svakom Vašem delovanju, a pre svega dobro zdravlje i duhovni mir.

Neka Vam je srećan i blagosloven Uskrs!

Foto: tanjug.rs

Related posts

Svetski dan osoba s autizmom. Svetski muzičar i naš bivši sugrađanin posvetio pesmu deci sa autizmom!

Nikoleta Dragaš

Veliki generacijski koncert “Paunovića”

Nikoleta Dragaš

„Panorama“: Lideri opozicije doživeli pravi debakl

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija