23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao Uskrs Hočevaru

Preuzvišeni,

Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs – Mir Vaskrsloga sa svima nama!

Dan Hristovog vaskrsenja je vekovno najsnažnije nadahnuće koje nam donosi nadu i radost i koje nas neprestano inspiriše na dobra i plemenita dela.

Praznik nad praznicima i njegova poruka su središnje mesto hrišćanske vere. Uskrs je
simbol pobede života nad smrću, a istinom novog rađanja u nama uvek i iznova vaskrsavaju naša vera, ljubav i nada.

Podsetimo se u predstojećim danima univerzalnih hrišćanskih vrednosti posvećenih miru, razumevanju, toleranciji i poštovanju. Pronađimo u sebi hrabrosti i snage za suočavanje sa svakodnevicom, pronađimo osećaje humanosti i solidarnosti prema ubogima i bolesnima, što nam je, čini se, potrebnije danas nego ikada.

Učinimo, dakle, sve što je u našoj moći, da nam praznična radost bude čista i potpuna, kako bi istinski svedočili Hristovom vaskrsenju.

Na kraju, želim da naglasim, Vaša Preuzvišenosti, da su multinacionalni i multikonfesionalni sklad, koji se temelje na idejama tolerancije i uvažavanja, a kome Rimokatolička crkva u Republici Srbiji daje snažan doprinos, garant bolje i sigurnije budućnosti svih naših građana.

Uz visoko uvažavanje, Vaša Preuzvišenosti, Vama lično želim radost i blagoslov u svakom Vašem delovanju, a pre svega dobro zdravlje i duhovni mir.

Neka Vam je srećan i blagosloven Uskrs!

Foto: tanjug.rs

Related posts

Pojačana kontrola saobraćaja!

Mica Milakov

Ističe rok za prijavu na NIS-ov konkurs “Zajednici zajedno“

Branislava Grčić

Popravljen kvar na toplovodu

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija