20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Bolnica u Pančevu postaje COVID-19 bolnica

Direktor Bolnice dr Slobodan Ovuka izjavio je da ova pančevačka ustanova postaje kovid bolnica. On je naglasio da će kovid bolnica u Pančevu moći da primi 150 pacijenata, da će o njima brinuti 40 lekara i 60 medicinskih sestara.

Podseća da je nekoliko infektologa i anesteziologa iz Opšte bolnice u Pančevu otišlo na ispomoć kolegama u Beograd i da će oni danas biti vraćeni u svoju matičnu ustanovu.

  • U prvoj liniji odbrane su infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi. Uključuju se lekari na specijalizaciji i svi ostali po potrebi, rekao je Ovuka za TV Pink.

Kako kaže, bolnica ima dovoljno zaštitne opreme, osoblje je obučeno da je oblači i svlači, a u prilog tome govori i činjenica da nijedan zaposleni nije zaražen novim korona virusom na radnom mestu.

Do sada je Opšta bolnica u Pančevu primala pacijente na dijagnotiku i kome se dokaže prisistvo virusa COVID-19 zbrinjavan je u bolnicama u Beogradu ili Novom Sadu.

Related posts

Radovi na potisnom vodu, slabiji pritisak vode u celom gradu

Nikoleta Dragaš

Volonteri u Sefkerinu

Mica Milakov

Vučić: Vojska Srbije mnogostruko snažnija nego ranije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija