23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Bolnica u Pančevu postaje COVID-19 bolnica

Direktor Bolnice dr Slobodan Ovuka izjavio je da ova pančevačka ustanova postaje kovid bolnica. On je naglasio da će kovid bolnica u Pančevu moći da primi 150 pacijenata, da će o njima brinuti 40 lekara i 60 medicinskih sestara.

Podseća da je nekoliko infektologa i anesteziologa iz Opšte bolnice u Pančevu otišlo na ispomoć kolegama u Beograd i da će oni danas biti vraćeni u svoju matičnu ustanovu.

  • U prvoj liniji odbrane su infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi. Uključuju se lekari na specijalizaciji i svi ostali po potrebi, rekao je Ovuka za TV Pink.

Kako kaže, bolnica ima dovoljno zaštitne opreme, osoblje je obučeno da je oblači i svlači, a u prilog tome govori i činjenica da nijedan zaposleni nije zaražen novim korona virusom na radnom mestu.

Do sada je Opšta bolnica u Pančevu primala pacijente na dijagnotiku i kome se dokaže prisistvo virusa COVID-19 zbrinjavan je u bolnicama u Beogradu ili Novom Sadu.

Related posts

Još 411 novih slučajeva korone u Srbiji! Za poslednja 24 časa preminulo osmoro

Jasmina Petkovic

Situacija sa virusom u Južnom Banatu stabilna, Grad uveo mere u skladu sa vanrednim stanjem

Aleksandra Miloševska

Najnoviji presek korona virusa

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija