28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Brnabić: Kupljeno još 90.000 testova

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Srbija kupila dodatnih 90.000 standardnih PCR testova za Kovid-19, od kojih će 60.000 biti u Kliničkom centru Srbije, a 30.000 će biti podeljeno jugu centralne Srbije, u Nišu. Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne mogu da se dobiju elektronski.

Ana Brnabić je rekla da pored toga imamo i dodatne količine testova, pa će se ići još više na prošireno, masovnije testiranje.

“Ulazimo, nadam se, možda u nešto što bi izgledalo kao završnica borbe protiv Kovida-19”, rekla je Brnabić novinarima nakon potpisivanja Ugovora o donaciji Kine za izgradnju dve najmodernije laboratorije.

To, međutim, ne znači da ćemo brzo moći da proglasimo pobedu, ni kraj vanrednog stanja, ali je svakako deo u kojem mi znamo kako se borimo i odolevamo dobro, ukazala je Brnabić.

Premijerka je ponovila da je ključna gvozdena disciplina i poštovanje svih mera vlade, uz sve ono što svako od nas pojedinačno može da uradi – da bude u izolaciji i kontakte svede na minimum, kako ne bismo samo suzbili, već i u potpunosti pobedili virus.

“Mi možemo da ga suzbijemo, ali samo pojedinačno građani mogu da ga ubiju”, rekla je Brnabić.

Elektronski do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa

Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne mogu da se dobiju elektronski. Reč je o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.

To je potvrdila premijerka Ana Brnabić novinarima.

“Taj proces će sada biti mnogo efikasniji i mislim da ćemo već od danas popodne imati sistem u kome se elektronski prijavljujete za dozvolu i elektronski vam se odobrava ta dozvola”, rekla je Brnabić.

Taj sistem je Vlada Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarije za IT.

Brnabić je zahvalila Zaštitniku građana i njegovom timu, koji je ukazao na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.

Premijerka je ukazala da se u vreme vanrednog stanja javljaju mnogi problemi, ali da se sve institucije i državne i nedržavne trude da izađu u susret građanima.

Related posts

Trifunović nazvao Vučića Hitlerom

Zorana Stekovic

Brnabić: Fantastični ekonomski rezultati usred pandemije; ovo je nešto čime moramo da se ponosimo!

Nikoleta Dragaš

Vučić sa O Brajanom: Želja za unapredjenjem odnosa Srbije i SAD Predsednik

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija