27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Brnabić: Kupljeno još 90.000 testova

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Srbija kupila dodatnih 90.000 standardnih PCR testova za Kovid-19, od kojih će 60.000 biti u Kliničkom centru Srbije, a 30.000 će biti podeljeno jugu centralne Srbije, u Nišu. Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne mogu da se dobiju elektronski.

Ana Brnabić je rekla da pored toga imamo i dodatne količine testova, pa će se ići još više na prošireno, masovnije testiranje.

“Ulazimo, nadam se, možda u nešto što bi izgledalo kao završnica borbe protiv Kovida-19”, rekla je Brnabić novinarima nakon potpisivanja Ugovora o donaciji Kine za izgradnju dve najmodernije laboratorije.

To, međutim, ne znači da ćemo brzo moći da proglasimo pobedu, ni kraj vanrednog stanja, ali je svakako deo u kojem mi znamo kako se borimo i odolevamo dobro, ukazala je Brnabić.

Premijerka je ponovila da je ključna gvozdena disciplina i poštovanje svih mera vlade, uz sve ono što svako od nas pojedinačno može da uradi – da bude u izolaciji i kontakte svede na minimum, kako ne bismo samo suzbili, već i u potpunosti pobedili virus.

“Mi možemo da ga suzbijemo, ali samo pojedinačno građani mogu da ga ubiju”, rekla je Brnabić.

Elektronski do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa

Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne mogu da se dobiju elektronski. Reč je o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.

To je potvrdila premijerka Ana Brnabić novinarima.

“Taj proces će sada biti mnogo efikasniji i mislim da ćemo već od danas popodne imati sistem u kome se elektronski prijavljujete za dozvolu i elektronski vam se odobrava ta dozvola”, rekla je Brnabić.

Taj sistem je Vlada Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarije za IT.

Brnabić je zahvalila Zaštitniku građana i njegovom timu, koji je ukazao na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.

Premijerka je ukazala da se u vreme vanrednog stanja javljaju mnogi problemi, ali da se sve institucije i državne i nedržavne trude da izađu u susret građanima.

Related posts

Sajam medija: Poznati na Komnetovom štandu

Nikoleta Dragaš

„DDOR Novi Sad“ jedna od vodećih osiguravajućih kuća u Srbiji

Jasmina Petkovic

Decenija sprovođenja programa “Zajednici zajedno”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija