27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gradonačelnik Pavlov: Paketi pomoći penzionerima sledeće nedelje

Prema rečima gradonačelnika Pančeva i komandanta Štaba za vanredne situacije, epidemiološka situacija u Pančevu je pod kontrolom, s obzirom da je to prvo što Štab svakodnevno prati. Druga stvar na kojoj se zasnivaju mere jesu pozivi u call centru, rekao je Pavlov, dodajući da je do sada stiglo preko 3500 poziva

“To su uglavnom pozivi i zahtevi koji kroje naše odluke na dnevnom nivou. Shodno tome mi smo doneli nekoliko bitnih odluka, kao što je zatvaranje pijaca, tržnih centara, zatim ograničili smo rad maloprodajnih objekata ostavljajući im dovoljno vremena da nesmetano rade. Ponosan sam što su nam radnje pune proizvoda.Ukinuli smo plaćanje parkinga, troškova režija vrtića”, rekao je Pavlov.

Pavlov je rekao da lokalna samouprava čeka finalne mere ministarstva finansija za pomoć privredi. On je dodao da su pančevački privrednici donirali određena sredstva za kupovinu paketa pomoći penzionera.

“Dobili smo zvaničan spisak, a to je 13.600 penzionera na teritoriji Grada Pančeva, do kraja nedelje ćemo da dogovorimo strukturu i vrednost paketa, a od sredine nedelje ili najkasnije krajem sledeće nedelje da podelimo pakete. Oni će biti deljeni po određenoj dinamici. Biće jasno utvrđena, dinamika i građani će biti informisani preko sajta Grada i sredstava javnog informisanja. Molim da brojeve call centra ne zauzimaju za to, ovo je tačna i prezicna informacija” naglasio je Pavlov.

On je podsetio da lokalna samouprava radi u kontinuitetu dezinfekciju zdravstvenih usluga,a sada trenutno i u staračkim domovima i objektima iz oblasti socijalne zaštite.

“To radi Higijena na osnovu dogovora sa Panonijom i sredstvima koje smo obezbedili za kupovinu hipo-hlorita.Što se tiče call centra pitanja su različita. Svrha je da se prime prijave najugoženijih kojima je potrebna pomoć volontera, tu mislim pre svega na nepokretne i starije od 65 godina. To je glavna svrha, i posle te informacije prosleđujemo volonterima. Pokrenuli smo i završili različita pitanja kao što je izdavanje dozvola za pružanje nege nepokretna. Penzije se dele, volonteri rešavaju te probleme na terenu” rekao je Pavlov.

Pavlov je apelovao na sve građane da izbegavaju kontakte i da se pridržavaju mera propisanih od strane struke i Vlade Srbije.

“Nijedna mera ne može da da pune rezultate, mi smo imali prošlog vikenda pred policijski čas pun kej i šetalište. Ljudi to nije rešenje. Rešenje je izbegavanje kontakta, ja sve molim i apelujem da sačuvamo lično zdravlje i naših porodica. Što to budemo radili disciplinovanije i ekstremnije biće bolje za nas. Posle toga, nadam se da će ovaj virus da prođe i da ćemo posle uživati u lepotama našeg grada. Disciplina postoji tokom zabrane kretanja, ali hajde to da poštujemo i kad nije takva situacija. Moj apel još jednom zbog svih nas i porodica, poštujte mere Vlade Srbije i izbegavajte kontakte u naredne dve nedelje koje su najkritičnije po oceni struke” poručio je Saša Pavlov.

Related posts

Pomozimo Ani Iris Filiposki da prohoda

Vanja Vićentić

U Srbiji 5.225 novozaraženih virusom korona

Vanja Vićentić

“HVALA MOM PRIJATELJU VUČIĆU” Netanijahu zahvalio Srbiji na priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija