26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić primio Erdoganovo pismo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, u kojem se kaže:

„Poštovani predsedniče, dragi prijatelju,

Želeo bih da izrazim svoje najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života Vaših građana, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine g. Branislava Blažića, usled pandemije COVID-19 koja predstavlja veliku opasnost za ceo svet. Nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju.

Siguran sam da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprineti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima. Želim Vam uspeh u Vašim naporima. Nadam se da će medicinska oprema, koju ćemo poslati u Vašu zemlju ove nedelje, pored setova za testiranje koje smo Vam prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije.

Ovom prilikom bih želeo da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj. Takođe, upućujem Vam najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda“, navodi se u pismu predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Related posts

Vučićeva poruka pred otvaranje auto-puta Miloš Veliki

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Srbija neće biti prostor za migrante, čuvajući naš način života čuvamo i način života građana Austrije

Ivana Bogdanovski

Stefanu Milenkoviću orden Karađorđeve zvezde

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija