7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Aleksandar Vučić danas u Novom Pazaru

Predsednik Vučić danas u Novom Pazaru, novom žarištu korona virusa u Srbiji. Vučić će Opštoj bolnici u tom gradu uručiti 13 respiratora.Vučić će, prema Tanjugovim informacijama, u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora.

Predsednik je odlučio da poseti Novi Pazar nakon što su je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem covid-19 „alarmantna“.

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem obolelih od korona virusa i da spremno dočeka eventualni rast zaraženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre.

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom, ali su testirani i svi kontakti zaraženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

 

Related posts

Obeležen Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja

Zorana Stekovic

OŠ “Sveti Georgije” dobila orden od predsednika Rumunije Johanisa

Mirjana Popović

Vučić i Palmer prvo u “četiri oka”, pa sa saradnicima

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija