27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ocenio je da su navodi portala nov.s netačni i da nema zaraženih lekara u KCV

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ocenio je danas da su navodi portala nova.rs o stanju u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) besmisleni, ističući da u toj bolnici nema nijednog lekara zaraženog koronavirusom. On je, u gostovanju na televiziji Pink, tvrdnje portala o nedostatku zaštitne opreme u KCV okarakterisao kao laž i politikantstvo, konstatujući da je očigledno “da nekim ljudima odgovara da ovde bude problema” i da iza svega stoji “želja da se napravi senzacija i spin”.Gojković je ponovio da su u protekle tri godine uložena ogromna sredstva u nabavku najsavremenije opreme za KCV.

U KC Vojvodina nijedan lekar nije zaražen novim koronavirusom, kaže Gojković i dodaje da je hala 1 Novosadskog sajma spremna za prijem 1.000 zaraženih KOVID-19 i da će prijem prvih pacijenata početi u narednih 48 sati.

On je naglasio da zdravstveni radnici imaju dovoljno zaštitne opreme, da lekari i sestre koji rade u kovid centrima imaju zaštitne skafandere i svu neophodnu dodatnu opremu, da lekari koji rade sa pacijentima koji imaju respiratorne infekcije imaju maske, mantile za jednokratnu upotrebu, vizire.

Navodi da se jedan broj zdravstvenih radnika u Srbiji zarazio jer su pacijenti prikrivali da imaju simptome respirotorne infekcije, da se dešavalo da dođu zbog uganuća noge ili napada slepog creva, a prećute da imaju povidšenu temperaturu.

“Molili smo građane da nam ne kriju simptome, već da kažu to na prijemu. Takođe, zdravstveni radnici su bili u kontaktu i van posla sa kliconošima”, naveo je on za Tv Pink.

Ističe da u KCV nijedan lekar nije zaražen novim koronavirusom i da to govori o stepenu zaštite koju imaju zdravstvenu radnici koji rade u kovid centrima.

Napominje i da je Svetska zdravstvena organizacija rekla da sva zaštitna oprema koja je danas na raspolaganju zdravstvenim radnicima ne štiti 100 odsto od virusa, već da su zaštićeni 95 odsto.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je naglasio da je hala 1 Novosadskog sajma spremna da primi 1.000 zaraženih pacijenata, koji imaju lakšu kliničku sliku, da je u planu da bude angažovano 200 lekara i 600 medicinskih sestara sa teritorije cele Vojvodine.

To što u bolnicama na respiratorima ima mladih ljudi, Gojković kaže da je još jedna potvrda da je virus velika nepoznanica za sve nas

Navodi da iz iskustva koje ima naša zemlja sa covid-19, najteži pacijenti među mladima su oni koji su izloženi velikoj dozi virusa.

 

Related posts

Pooštrene mere u Novom Pazaru i Tutinu

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin otvorio novi objekat u “Prvoj iskri” u Bariču

Branislava Grčić

“Golden Beauty Shop” u Rajićevoj

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija