2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Makron: Zajedničkim snagama protiv pandemije

„Odličan razgovor sa iskrenim prijateljem Srbije, Emanuelom Makronom, predsednikom Francuske. Srbija je dobila veliku podršku u borbi protv Covid 19 i na svom evropskom putu“, naveo je Vučić na instagram profilu „Budućnostsrbije“.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je poručio da Srbija može da računa na punu podršku Francuske.

U saopštenju iz Predsedništva se kaže:

„Predsednik Makron je rekao predsedniku Vučiću da Srbija ima njegovu punu podršku, kao i predsednik Vučić lično.

On je ponovio da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, što podrazumeva i snažnu podršku našoj zemlji na njenom evropskom putu.

Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci, kao i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju, i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, pokazuje za građane Srbije.

On je izrazio žaljenje zbog više od 4.000 žrtava COVID-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere, koje sprovode predsednik Makron i francuska vlada, doneti uspeh u borbi sa tom pošasti.

Dvojica sagovornika su se saglasili da se protiv pandemije možemo izboriti samo zajedničkim snagama i da su prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova.

Predsednik Vučić je zamolio predsednika Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova, koji se primenjuju u lečenju obolelih od COVID-19.

Predsednik Vučić i predsednik Makron su izrazili odlučnost da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, kao i dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske na dobrobit građana obeju zemalja“.

 

Related posts

Pančevci ne daju čelo tabele, RK Dinamo bolji od Novog Pazara

Mica Milakov

Ministar Vulin razgovarao sa ambasadorom Bocan-Harčenkom

Zorana Stekovic

Ekipi Regionalne televizije Kraljevo zabranjen ulazak na KM

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija