27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

PROUNS : Dokle će pristojna Srbija trpeti izlive nečije patološke mržnje?

Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) zgroženo je pred činjenicom da  navodno novinar, Milovan Brkić, nije propustio ni ove teške dane da svoju patološku mržnju prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici izlije po medijima kao što je Info Slavija.

Brkić je rekao da građani imaju apsolutno “prirodno” pravo da likvidiraju diktatora, kako je nazvao predsednika Vučića idodao da je važno da niko od članova Vučićeve porodice ne pobegne, a zatim nabrojao imena predsednikove dece.

PROUNS se pita: Dokle smo mi kao društvo došli? Šta radi tužilaštvo? Da li je normalno obratiti se hiljadama ljudi i izgovoriti tako nešto?!

To nije više stvar vaspitanja, neslagnja, već ozbiljne mržnje i otvorenog crtanja mete na čelo prvom čoveku Srbije.

PROUNS se pita: Dokle će pristojna Srbija trpeti ovako nešto? Dokle niko neće snositi posledice zbog ovakvih izliva mržnje u javnosti? Dokle ćemo sedeti skrštenih ruku i čekati da se neko dozove pameti i pristojnosti?

PROUNS zahteva da se hitno ovakvim bestidnicima stane na put. Neka svako od nadležnih organa radi svoj deo posla, a naše kolege novinari neka dobro razmisle pre nego što jednu od najtežih situacija u zemlji, pa i svetu, koriste za političko obračunavanje. Svi koji to rade u ovom trenutku, treba da se stide sebe samih.

Related posts

Vučić: Putinu uvek govorim istinu, čak i kad mu se to ne sviđa

Jasmina Petkovic

Vučić odgovorio Pompeu: Sledimo tradiciju časnih predaka, ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir

Nikoleta Dragaš

Preletačica Marinika Tepić ne može da se prebroji, jer je sama

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija