27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Od 1. aprila povećanje plata zdravstvenim radnicima od 10 odsto

Svim zdravstvenim radnicima od 1. aprila ove godine zarade će biti povećane za 10 odsto.

To je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre 15-ak dana uz objašnjenje da uvećana primanja sleduju svim zdravstvenim radnicima – od vozača, stomatologa, lekara specijalista.

On je naveo da je to dogovoreno na sastanku sa premijerkom Anom Brnabic da bi se zdravstvenim radnicima država zahvalila na „veličanstvenom trudu i radu u borbi sa korona virusom“.

Prema okvirnim računicama, rast plata u zdravstu za 10 odsto povećaće mesečne zarade medicinarima i više od 10. 000 dinara.

Medicinske sestre tehničari sa srednjom školom koje rade na infektivnim odeljenjima,čija je trenutna osnovna mesecna zarada bez ikakvih dodataka 49.242 dinara, dobice povišicu od oko 5.000 dinara.

Oko 5. 000 dinara više dobiće više medicinske sestre i tehnicari. Njihova osnovna zarada trenutno je 55.592 dinara, a nova uvećana plata iznosila bi nešto više od 61.000 dinara

Viši sanitarni tehnicari koji rade na dezinfekciji prostora, predmeta i medicinskog otpada mogu da računaju na povišicu od oko 5. 200 dinara, imajući u vidu da je njihova osnovna zarada bez dodataka 52. 181 dinara.

S druge strane, lekari specijalisti mogu da računaju na povišicu od najmanje oko 9. 000 dinara. Njihova osnovna plata sada, bez dodataka iznosi 96.262 dinara.

Sa povećanjem, njihova mesečna primanja sa dodacima mogu da dostignu i 115.000 dinara, što bi značilo povišicu od 15.000 dinara.

Related posts

Kiše desetkovale bagremovu pašu

Nikoleta Dragaš

Ivanovo po četvrti put domaćin najboljim harmonikašima

Vanja Vićentić

Vesić: Krizni štab će i posle 11. janura nastaviti rad ugostitelja do 20 sati

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija