23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Kon: Povećava se broj pacijenata na respiratorima, ukupno 16 žrtava

U Republici Srbiji je do 15 časova 30. marta 2020. godine registrovan ukupno 785 potvrđen slučaj COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe od kojih su 44 pozitivne i 578 negativnih na novi korona virus.

“Nažalost, još tri pacijenta preminula su od koronavirusa, čime se broj žrtava u Srbiji popeo na 16. Ukupno imamo 62 pacijenta na respiratoru. U poslednja dva dana broj zaraženih je opao, što nije loše, ali ne smemo se zavaravati, ovo je možda samo jedan kratak predah”, rekao je epidemiolog Kon.

“Imamo bolju situaciju nego što je 25. dana bilo u Italiji, imamo razloga da se ozbiljno nadamo da smo puno toga uradili. Povećava se i broj osoba na respiratorima, oni su u životnom riziku. Kako je taj broj 62, moramo biti ozbiljni. Već četvrta nedelja je prošlo, što je dobro. Sa jednim krajnje umerenim optimizmom mogu da kažem nije loše”, istakao je Kon.

On je dodao da je naviše zaraženih u radno aktivnom stanovništvu, kao i da je 9 preminulih muškog pola, 7 ženskog, a procentar smrtnosti je 2,04.

Do 15 časova, 28. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 3084 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Related posts

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Već mesecima se u Đilasovim medijima vodi kampanja kako su Belivuk i Miljković nevini u zatvoru

Ivana Bogdanovski

Sa Malog Zvečana na Dan srpskog jedinstva podignuta i dimna zastava

Ivana Bogdanovski

Stefanović:Siguran sam da je svaka Vučićeva odluka motivisana onim što je najbolje za Srbiju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija