12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Dva pacijenta sa Kosova i Metohije pozitivna na Kovid 19 poslata u KBC Niš

Na konferenciji za novinare održanoj u KBC Kosovska Mitrovica potvrđeno je da ima pozitivnih na KOVID 19. Do sada je na severu Kosova i Metohije testirano 18 osoba, a dva lica su pozitivna na virus. Pacijenti starosti 43 i 47 godina su u stabilnom stanju i poslati su u KBC Niš na dalje lečenje.

“Ovde su stacionirani zbog temperature i zbog upale pluća. Njihovo zdravstveno stanje je pri izlasku iz ove ustanove bilo stabilno i bili su pokretni. Oni su u Nišu primljeni na Infektivnu kliniku i Kliniku za pulmologiju i nastaviće tamo dalje lečenje”, rekao je direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović.

“Oba pacijenta su stabilnog opšteg stanja. Radi se o komplikacijama, a to je, pre svega, pacijent koji je hospitalizovan na Infektivnom odeljenju, 1977. godište  koji ima upalu pluća. Radi se o obostranoj upali pluća, zbog čega je on i hospitalizovan na našem odeljenju, uzorkovan je i dobili smo pozitivan rezultat. Drugi pacijent je nešto starije životne dobi, on je 1973. godište i on ima i druga pridružena oboljenja uz jednostranu upalu pluća. On se dijalizira triput nedeljno i uz dijaliziranje se prati i krvni pritisak i anemija”, istakla je Danica Radomirović, načelnica Infektivne službe KBC Kosovska Mitrovica.

Epidemiolozi preduzimaju sve neophodne mere , kako bi štete bile što manje.

“Kontaktiraju se sve osobe sa kojima su obolele osobe bile u neposrednom kontaktu. Jutros je urađena dezinfekcija Infektivnog odeljenja i svih službi gde su pacijenti bili na konsultacijama, tako da nastavljamo sa merama, radimo. Narod mora da shvati da posle prvih registrovanih slučajeva, taj broj će u narednom periodu da raste iz dana u dan”, kaže dr Aleksandar Antonijević, epidemiolog.

Nadležni poručuju da nema mesta panici, ali da treba da budu disciplinovani i pridržavaju se preporučenih mera zaštite.

Izvor: TV Most

Related posts

Najmlađi Vojlovčani na maskenbalu u “Đetvanu”

Nikoleta Dragaš

PUKLI SU! Funkcionerka SNS-a: Demokratska stranka se cepa, KAKO BI TEK BILO DA SU NA VLASTI?!

Nikoleta Dragaš

Krizni štab doneo nove mere za Beograd

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija