1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Dva pacijenta sa Kosova i Metohije pozitivna na Kovid 19 poslata u KBC Niš

Na konferenciji za novinare održanoj u KBC Kosovska Mitrovica potvrđeno je da ima pozitivnih na KOVID 19. Do sada je na severu Kosova i Metohije testirano 18 osoba, a dva lica su pozitivna na virus. Pacijenti starosti 43 i 47 godina su u stabilnom stanju i poslati su u KBC Niš na dalje lečenje.

“Ovde su stacionirani zbog temperature i zbog upale pluća. Njihovo zdravstveno stanje je pri izlasku iz ove ustanove bilo stabilno i bili su pokretni. Oni su u Nišu primljeni na Infektivnu kliniku i Kliniku za pulmologiju i nastaviće tamo dalje lečenje”, rekao je direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović.

“Oba pacijenta su stabilnog opšteg stanja. Radi se o komplikacijama, a to je, pre svega, pacijent koji je hospitalizovan na Infektivnom odeljenju, 1977. godište  koji ima upalu pluća. Radi se o obostranoj upali pluća, zbog čega je on i hospitalizovan na našem odeljenju, uzorkovan je i dobili smo pozitivan rezultat. Drugi pacijent je nešto starije životne dobi, on je 1973. godište i on ima i druga pridružena oboljenja uz jednostranu upalu pluća. On se dijalizira triput nedeljno i uz dijaliziranje se prati i krvni pritisak i anemija”, istakla je Danica Radomirović, načelnica Infektivne službe KBC Kosovska Mitrovica.

Epidemiolozi preduzimaju sve neophodne mere , kako bi štete bile što manje.

“Kontaktiraju se sve osobe sa kojima su obolele osobe bile u neposrednom kontaktu. Jutros je urađena dezinfekcija Infektivnog odeljenja i svih službi gde su pacijenti bili na konsultacijama, tako da nastavljamo sa merama, radimo. Narod mora da shvati da posle prvih registrovanih slučajeva, taj broj će u narednom periodu da raste iz dana u dan”, kaže dr Aleksandar Antonijević, epidemiolog.

Nadležni poručuju da nema mesta panici, ali da treba da budu disciplinovani i pridržavaju se preporučenih mera zaštite.

Izvor: TV Most

Related posts

Ministar Vulin: Na vežbi će biti prikazana srpska sila koja nije viđena od vremena JNA

Katarina Popović

Ministar Vulin: Generacija srpskih političara koju predvodi Vučić zna važnost podrške i pomoći Ruske Federacije

Zorana Stekovic

Promocija knjige “Istorija Jermenije” u Gradskoj biblioteci

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija