25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Pomera se rok za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja za korisnike budžetskih sredstava

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o pomeranju rokova za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja korisnika budžetskih sredstava i korisnika sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje za vreme vanrednog stanja usled bolesti COVID -19 izazvane SARS-CoV-2.

Ovom uredbom sepomeraju rokovi za podnošenjegodišnjih finansijskih izveštaja direktnih korisnika sredstava budžeta Republike Srbije, odnosno budžeta autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, završnih računa budžeta Republike Srbije, budžeta autonomnih pokrajina, budžeta jedinica lokalne samouprave i organizacija za obavezno socijalno osiguranje, kao i konsolidovanog izveštaja Republike Srbije i konsolidovanih izveštaja gradova, za 2019. godinu.
Određeni rokovi se pomeraju na rok od 15 radnih dana od dana prestanka vanrednog stanja, dok se drugi pomeraju za broj kalendarskih dana trajanja vanrednog stanja, uz dodatnih radnih 15 dana, od dana prestanka vanrednog stanja.
Zbog nemogućnosti da se određeni poslovi obavljaju bez prisustva u radnim prostorijama, veći broj direktnih korisnika sredstava budžeta Republike Srbije obratio se Ministarstvu finansija radi pronalaženja načina da se rokovi za pripremu, sastavljanje i podnošenjegodišnjih finansijskih izveštaja i završnih računa budžeta za 2019. godinu produže, kako bi se stvorili uslovi da se ti poslovi obave nakon okončanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije.

Related posts

U Jabuci radovi na vodovodnoj mreži

Bojana Kecic

PANČEVO SE ODJAVILO: Šetnja jenjava, nema podrške građana

Mica Milakov

Predsednik Vučić u ponedeljak u Parizu s Makronom

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija